Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse stadstuin kansmaker Tuin van het Jaar 2019

Zwolle – Vanaf vandaag is het mogelijk om te stemmen op een Zwolse stadstuin die kans maakt Tuin van het Jaar 2019 te worden.

De genomineerde tuin is ontworpen door tuinontwerper Jacqueline Volker uit Hasselt. Hoveniersbedrijf Ed Bijker uit de Vinkenbuurt legde de tuin vervolgens aan.

Stadstuin Zwolle

Het gaat om een kleine maar sfeervolle stadstuin in Zwolle, waar binnen naar buiten wordt gehaald. “Een enorm cliché, maar het is gewoon echt zo”, vertelt Ed Bijker. “Dit effect wordt onder andere bereikt door de houten vloer die vanuit binnen helemaal doorloopt tot achterin de tuin. En doordat er twee muurtjes zijn geplaatst in de tuin, kunnen de trotste eigenaren er heerlijk beschut zitten, ondanks dat ze aan een drukke weg wonen.”

Planten maken de tuin

Volgens Ed was het een leuke en passende opdracht “want deze tuin pas écht bij ons als groene hovenier. Bij Ed Bijker geloven we er namelijk in dat planten de tuin maken. Tegenwoordig worden veel stadstuinen bestraat, waardoor al het groen verdwijnt. Natuurlijk bestraten wij ook, maar het moet wel in verhouding zijn.”

Tuin van het jaar 2019

Voor de Tuin van het Jaar 2019, een verkiezing van Branchevereniging VHG, zijn zes tuinen genomineerd. Een vakjury kiest dé winnaar en vanaf nu kan er ook gestemd worden voor de publieksprijs.

Later deze maand wordt tijdens TuinIdee in Den Bosch de winnaar van de Tuin van het Jaar 2019 bekendgemaakt.

Stem op Tuin van Jaar

Gerelateerde artikelen

Back to top button