Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO – SSSt! Voorleesontbijt op Zwolse scholen start Nationale Voorleesdagen

Bekende én onbekende Zwollenaren haalden voorleestalent uit de kast

Zwolle – De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. In Zwolle werd woensdagochtend dan ook gestart met het voorleesontbijt op vele scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.

Bekende én onbekende Zwollenaren lazen vandaag voor aan de kinderen. Bij de Openbare Basisschool de Sprinkplank aan de Beukenstraat in Zwolle wisten de wethouders Michiel van Willigen en Eefke Meijerink de kinderen muisstil te krijgen. Ze haalden hun voorleestalent uit de kast en lazen voor uit SSSt! de tijger slaapt van Britta Teckentrup, het Prentenboek van het Jaar.

Het voorleesontbijt is onderdeel van De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Genieten van voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben tot doel het voorlezen aan kinderen, die zelf nogniet kunnen lezen, te stimuleren. Zo worden kleintjes grote lezers!

Activiteiten bij Stadkamer

Tijdens de Nationale Voorleesdagen zijn er diverse activiteiten in alle vestigingen van Stadkamer. Voor de jongste kinderen en hun ouders zijn er muzikale en creatieve activiteiten als Doe mee(r) met een boek en Kleintje Kunst. Op zondag 4 februari worden de voorleesdagen in Stadkamer Centrum afgesloten met de Voorleesbrunch; kinderen t/m 5 jaar kunnen dan genieten van een avontuurlijke, muzikale voorstelling van Katiuscia Principato. Na de voorstelling is er voor de kinderen en hun ouder(s) een lekker broodje en wat te drinken.

Opgave voor de activiteiten is mogelijk via www.stadkamer.nl/activiteiten.

Stadkamer ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze dagen, met bijvoorbeeld het vinden van een fantasierijk prentenboek uit onze collectie in één van onze vestigingen. De medewerkers van Stadkamer zoeken graag mee naar een boek dat past bij jouw kind!

Gerelateerde artikelen

Back to top button