HardlopenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapSportVoorpagina

Zwolse scholieren helpen een handje met hun voeten

Zwolle – Vrijdag doen kinderen van vijf Zwolse basisscholen mee aan de UNICEF Loop. Tijdens deze sponsorloop werken zij zich in het zweet om zoveel mogelijk geld op te halen voor gezonde voeding in de wereld. Familie, buren en kennissen kunnen de gelopen rondjes of een totaalbedrag sponsoren.

Unicef team Zwolle organiseert voor de 22e keer de UNICEF sponsorloop die sinds de jaren zeventig bestaat. Het thema gezonde voeding staat dit jaar centraal. De leerlingen uit Zwolle vinden het belangrijk dat andere kinderen ook goed kunnen groeien, mee kunnen komen op school en niet snel ziek worden. Maar ze vinden het ook belangrijk dat er minder overgewicht is, iets wat zowel in rijkere als armere landen vaker voorkomt. Het is te merken dat het thema leeft onder de kinderen.

De leerlingen van De Wingerd, De Schatgraver, Het Mozaïek, De Emmaschool en de Oosterenk doen dit jaar mee en gaan vanaf vier uur ’s middags de rondjes rennen in park de Wezenlanden.

UNICEF komt op voor de rechten die kinderen hebben: recht op gezonde voeding is daar één van. Toch krijgt wereldwijd een op de drie kinderen geen goede voeding, waardoor zij zich lichamelijk en geestelijk slecht kunnen ontwikkelen.

Met de UNICEF Loop wordt het werk van UNICEF op een leuke en sportieve manier gesteund. UNICEF behandelt ondervoede kinderen, geeft voorlichting en stimuleert samen met scholen gezond eetgedrag. Ook vraagt zij fabrikanten en supermarkten om te stoppen met kindermarketing voor snoep en ongezonde snacks.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button