LifestyleMuziekNieuws uit Zwolle

Zwolse rapgroep De Alliantie brengt ode aan Annelize en 80’s Clips

Zwolle – De Zwolse rapgroep De Alliantie heeft een nieuwe clip uitgebracht van het nummer Annelize dat eerder dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht op hun debuutalbum Mooi Toch die in februari werd gereleased in een uitverkocht Hedon. In de clip brengen de rappers Léon en Athomus een ode aan de perfecte vrouw genaamd Annelize. Speciaal voor deze clip werden jaren 80’s clips zoals Dancing In The Street van David Bowie en Mick Jagger en Never Gonna Give You Ip van Rick Astley scene voor scene nagespeeld. De clip van Annelize is te bekijken via het youtubekanaal van De Alliantie.

De eerst single Mooi Toch van De Alliantie ging eerder dit jaar viraal en bereikte in één dag tijd ruim 100.000 views. ‘Onze eerste single van de plaat heeft de lat hoog gelegd, het heeft daarom ook wel even geduurd voordat er een nieuwe clip uitkwam. We wilden een bijzondere clip uitbrengen die minstens net zo creatief en grappig is als onze eerste single. Dit is ons beste werk tot dus ver. 80’s clips naspelen is monnikenwerk maar het resultaat mag er zijn.’ aldus rapper Léon.

De Alliantie is een driekoppige rapgroep uit Zwolle, bestaande uit rappers Léon en Athomus enbeatmaker/DJ Sjoerd. Begin dit jaar bracht het hiphop collectief de debuutplaat Mooi Toch , eenhumorische plaat met funk, trap en oldskool invloeden. De groep verzorgde voorprogramma’s van onder andere Kraantje Pappie, Hef en Typhoon en speelde als support act bij internationale grootheden als Talib Kweli en The Pharcyde.

Gerelateerde artikelen

Back to top button