Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Puck, Sara en Julianna door naar regio-ronde Nationale Voorleeswedstrijd

Zwolle – Op woensdagmiddag 29 januari werd in de Stadkamer Centrum de derde Zwolse voorronde gehouden van de Nationale Voorleeswedstrijd. Kinderen van verschillende basisscholen uit Zwolle mochten voorlezen uit een zelf gekozen boek. Puck Bisschop van KBS De Vlieger uit Zwolle werd deze woensdag uitgekozen als winnaar. Ze mag samen met Sara El Mouden (Het Mozaïek) en Julianne van Wijk (Montessorischool), die vorige week al wonnen naar de regionale voorrondes.

Onder het oog van een groot publiek van vaders, moeders, opa’s en oma’s en klasgenoten werd er geluisterd naar de verschillende verhalen die voorbij kwamen. ‘Het doel van het voorlezen is vooral plezier. Na deze ronde kan de winnaar verder naar de regionale, provinciale en landelijke rondes.’ aldus  Annemieke Swinkels, organisator van de Nationale Voorleeswedstrijd regio Zwolle.

© RTV Focus – Matthijs van Os
De Zwolse voorleeswedstrijd is één van de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. Aan dit feestelijke voorleesproject kunnen kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland meedoen. Via een schoolronde, gevolgd door een lokale, een regionale en een provinciale ronde, komt uiteindelijk per provincie één voorleeskampioen in de landelijke voorleeswedstrijd terecht, 27 mei in Amstelveen. Omdat maar liefst 34 Zwolse basisscholen een voorleeskampioen hebben aangemeld, mag Zwolle drie stadskampioenen afvaardigen naar de regionale ronde op 4 maart in Stadkamer. De winnaar hiervan mag naar de provinciale ronde op 1 april in het ZINiN Theater in Nijverdal.

 

© RTV Focus – Matthijs van Os
© RTV Focus – Matthijs van Os – Onder luidt applaus ontving Voorlees winnares Puck Bisschop van KBS De Vlieger een roos van oud winnaar Sekander Masoud.

Gerelateerde artikelen

Back to top button