Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Positieve ontwikkelingen in de (nieuw)bouw


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Tegenwoordig moet alles sneller, gemakkelijker en zo efficiënt mogelijk. De bouw is een goed voorbeeld van een sector die te maken heeft met meerdere ontwikkelingen die positieve gevolgen hebben. Denk aan prefab bouw, het gebruik van dunpleister en diverse nieuwe technieken. In deze blog gaan we in op een aantal van deze ontwikkelingen en wordt er uitgelegd wat behangklaar betekent.

Dé vervanger van traditioneel stucwerk: dunpleister

In de bouw komen er steeds meer technieken die sneller en gemakkelijker zijn. Zo ook dunpleisters. Bij het woord dunpleister denk je niet meteen aan iets, maar het is iets wat steeds populairder wordt. Het gebruik van dunpleister helpt je om de behangklare muren klaar te maken voor behang, verf of latex. Dunpleister is dan een vervanging voor traditioneel stucwerk.

In een nieuwbouwhuis wordt een muur vaak behangklaar opgeleverd. Dit betekent dat de muur nog verdere afwerking nodig heeft voordat er een dun vliesbehang van hogere kwaliteit aangebracht kan worden. Ook moet de muur nog afgewerkt worden voordat je muurverf op de muur kunt smeren. Als de muur behangklaar is, zitten er nog oneffenheden als kleine gaatjes, krassen of verdikkingen op die eerst weggewerkt moeten worden. Pas als dit is weggewerkt, kan er behang worden geplakt of geverfd worden.

In een nieuwbouwhuis worden de muren vaak behangklaar opgeleverd. De reden hiervoor is dat als je het verder afwerkt, er scheuren of beschadigingen kunnen ontstaan. De aannemer wil dit risico niet lopen en levert de muren behangklaar op. Ook is het goedkoper om de muren zo op te laten leveren. De verdere afwerking brengt uiteraard kosten met zich mee. Als een muur behangklaar wordt opgeleverd, kan er vervolgens met dunpleister worden gewerkt. Hieronder een aantal voordelen die je ervaart bij het gebruik van dunpleister:

  • Het gebruik van dunpleister is efficiënter, minder arbeidsintensief en hierdoor goedkoper en sneller.
  • Dunpleister is erg dun materiaal en hierdoor droogt het snel. Er kan dus snel geschilderd of behangen worden.
  • Je gebruikt minder water en materiaal bij het werken met dunpleister en hierdoor is het beter voor het milieu.
  • Het biedt flexibiliteit in planning. Je hebt minder rommel als je dunpleister gebruikt en het hele proces gaat sneller. Als je ineens snel de muur af moet werken en dit haast heeft, dan is dunpleister een goede oplossing.

Grote ontwikkeling bij nieuwbouw

Alles moet tegenwoordig sneller en gemakkelijker, zo ook de nieuwbouw. Tegenwoordig wordt er in de nieuwbouw veel gewerkt met prefab bouw. Dit houdt in dat delen van een gebouw vooraf in de fabriek worden gemaakt en het op de bouwplaats in elkaar wordt gezet. Voor bouwbedrijven is dit een stuk efficiënter en wordt er op meerdere dingen bespaard. Met prefab bouw wordt erg veel tijd bespaard en kunnen er in dezelfde tijd 20% meer woningen worden gebouwd. Dit is tegenwoordig een erg goede ontwikkeling, want zo gaat de bouw van huizen veel sneller. Nog een voordeel is de hogere kwaliteit die wordt gegenereerd met prefab bouw. Fouten en gebreken worden in de fabriek vroegtijdig gezien en dit kan snel nog gerepareerd worden. Zo wordt de kwaliteit van nieuwbouwwoningen alleen maar beter.


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button