Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse politiek wil vrije sluitingstijden Horeca

Zwolle – In Zwolle gelden voor ieder restaurant en iedere café andere sluitingstijden. Dit heeft te maken met het vergunningensysteem. De Zwolse politiek wil daar nu verandering in brengen. Met een voorstel pleiten de VVD, D66, SP, GroenLinks, Swollwacht, Jurgens en PvdA voor vrije horecasluitingstijden in Zwolle.

Het Zwolse vergunningensysteem is complex en ondoorzichtig en moet dus op de schop, aldus de partijen. De horecaondernemer moet zelf zijn sluitingstijd bepalen, iedere dag van de week.

Het afgelopen jaar zijn de fracties in gesprek geweest met bewoners, bezoekers, ondernemers en de politie om te kijken we het Zwolse uitgaansleven nog beter kunnen maken dan zij momenteel al is. Naast het tegengaan van onwenselijke regeldruk is ook het spreiden van uitgaansoverlast een belangrijke reden voor de politieke partijen om de horecasluitingstijden te verruimen. Vanzelfsprekend zijn beheersbaarheid van de openbare orde en veiligheid daarbij van onmisbaar belang.

Daarom stellen de raadsfracties voor een venstertijd in te stellen tussen 04:00 en 08:00 uur voor de horecabedrijven waar alcohol wordt geschonken. Daarna mogen bezoekers alleen nog naar buiten en niet meer naar binnen. De horecaondernemingen die na 03:00 uur nog open zijn moeten verplicht een gecertificeerde portier voor de deur zetten. De pilot met vrije horecasluitingstijden zal na een jaar worden geëvalueerd met alle betrokken partijen: horeca, bewoners, politie en de gemeente.

Het voorstel wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren