KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Publieksjaarverslag GGD IJsselland is gepubliceerd

Zwolle – Bekijk het publieksjaarverslag van 2022 van de GGD IJsselland.
Het publieksjaarverslag 2022 is klaar: een mooie impressie van haar werk in 2022.

Het jaarverslag geeft een inkijkje in het werk dat de teams van de GGD hebben verzet. Een jaarverslag waarin collega’s en samenwerkingspartners aan het woord zijn over hun werk in 2022. Corona én regulier GGD. Genoeg te lezen dus.

Bekijk het jaarverslag: ‘Impressie 2022’

Einde aan corona-inzet

Het lijkt een eeuwigheid geleden maar 2022 begon in een corona lockdown. In januari 2022 werkten er 1.395 medewerkers voor de corona-organisatie. Een jaar later zijn het er nog maar 199. Heel veel tijdelijke collega’s die zich met hart en ziel voor de GGD hebben ingezet, hebben haar inmiddels verlaten. In veel gevallen ambassadeurs voor het leven. In 2022 werd de corona-organisatie voor een groot deel afgebouwd en ging men als GGD terug naar “normaal”.

Maar wat is “normaal”? Want in 2022 kwamen er nieuwe crisissen op het pad. De oorlog in Oekraïne, de grotere toestroom van vluchtelingen uit andere delen van de wereld, de stikstofcrisis en de energiecrisis. Ze hadden en hebben ook allemaal effect op de GGD. Evenals de toenemende krapte op de arbeidsmarkt. Het meest urgent voelbaar binnen haar team forensische geneeskunde.

Veel veranderingen

2022 laat zien dat er in een jaar tijd veel kan veranderen. We mochten weer reizen en dat deden we dan ook. Dat betekende nogal wat voor de inzet van het team Reizigerszorg. De voorbereidingen voor de versterking van de
infectieziektebestrijding kreeg met hulp van extra rijksmiddelen vorm en inhoud. En de implementatiecoach Positieve Gezondheid kon goed aan de slag en bereikte mooie resultaten met en binnen het team Jeugdgezondheidszorg.

In maart waren er gemeenteraadsverkiezingen en kregen de GGD een (deels) nieuw bestuur. Afgelopen jaar maakte ze kennis met haar nieuwe bestuur en de nieuwe gemeenteraadsleden. En ze is, samen met haar bestuur, gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe Bestuursagenda.

In vogelvlucht

In de jaarimpressie neemt de GGD iedereen in een vogelvlucht mee door het jaar 2022. Van de nieuwe bijeenkomsten ‘Centering Parenting’ van de jeugdgezondheidszorg tot het bijzondere werk van team VIA. En van haar inzet op gezondheidsbevordering voor vluchtelingen uit Oekraïne tot de inzet in de strijd tegen corona.

Ze kijkt terug op weer een bijzonder jaar werken aan een gezonde samenleving.

Bron
GGD IJsselland

Gerelateerde artikelen

Back to top button