Nieuws uit ZwolleSportUit uw buurtVoorpaginaWijthmen

Zwolse onderwatersporters duiken het nieuwe jaar in

Zwolle – Ongeveer twintig duikers verzamelden zich zondagmiddag om twee uur bij de Wijthmenerplas om deel te nemen aan de nieuwjaarsduik van duikvereniging Octopus. De scuba duikers gingen allemaal te water voor de eerste gezamenlijke duik van het jaar.

Veel sanitair op de bodem

De Wijthmenerplas is één van de duikstekken van de vereniging, zo meldt de vereniging via haar website:  ‘Het verhaal doet dat dit water in het verleden gebruikt is als dumpplaats voor een plaatselijke sanitairleverancier. Er liggen dus her en der badkuipen, wasbakken en dergelijke op de bodem. Hiertussen vindt je veel leven als kreeftjes en visjes. Op een meter of 5 diepte vindt je een autowrak waar vaak een grote snoek te vinden is.

De maximale diepte is 17 meter. Het zicht in de Wythmenerplas is het hele jaar door redelijk tot goed. Duiken in de Wythmener is duiken met veel afwisseling. Zo vindt je veel onderwaterleven echt veel vis en de begroeing is tevens mooi te noemen.’

Duikstekken

Andere duikstekken van de vereniging zijn de plas bij parkeerplaats de Markte aan de A28 en de Milligerplas in Stadshagen. Ook buiten Zwolle wordt de vereniging  regelmatig gedoken.

De Zwolse duikvereniging is in 1967 opgericht als een van de eerste duikverenigingen in Nederland. Op het moment heeft de vereniging ongeveer 120 leden.  Het clubhonk is gevestigd in het Dominicanenklooster in Assendorp.

Duikvereniging De Octopus

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button