Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Zwolse Miranda Wesselink met voorkeurstemmen in Waterschapsbestuur

Zwolle – Voor de Zwolse kandidaat Miranda Wesselink hebben de waterschapsverkiezingen een mooi vervolg gekregen. Met maar liefst 3.500 voorkeurstemmen is ze namens het CDA verkozen in het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Wesselink stond op plek 4, maar zag vorige week hoe haar partij terugging van 5 naar 3 zetels. Dankzij voorkeurstemmen is ze een plek opgeschoven en daarmee heeft ze toch een zetel behaald. Ruim 1.800 Zwollenaren hebben op Wesselink gestemd en ruim 1.700 inwoners uit andere gemeenten.

Inwoners meer betrekken

Miranda Wesselink is heel blij dat ze in het bestuur komt: “Ik wil graag iedereen bedanken die op mij gestemd heeft. Ik wil de komende vier jaar de inwoners van de regio Zwolle meer betrekken bij het werk van het Waterschap. Het is belangrijk dat mensen omzien naar elkaar en hun omgeving. Dat ze meepraten en hun steentje bijdragen. Ook bij onderwerpen waarover het Waterschap gaat.”

De andere twee zetels van het CDA in het algemeen bestuur worden ingenomen door Henk Oegema uit Dalfsen (ruim 20.000 stemmen) en Gerrit Tuten uit Raalte (ruim 4.700 stemmen). Van de 29 bestuursleden zijn er 17 nieuw. De fractievoorzitters van de verschillende partijen voeren binnenkort gesprekken over de vorming van het dagelijks bestuur.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button