Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Zwolse Maud van zonnerace-team even terug op oude school

Zwolle – Donderdagmiddag bezocht het Vattenfall Solar Team het gymnasium Celeanum met hun zonneauto Nuna. Maud Diepeveen, oud leerling, kwam weer terug bij de school, waar zij haar eerste natuurkundesommen heeft geleerd, om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek. Hiermee hoopte ze de scholieren te laten zien wat er kan op het gebied van duurzaamheid in combinatie met techniek.

tekst gaat verder onder de foto

Maud Diepeveen kwam weer terug bij de school, waar zij haar eerste natuurkundesommen heeft geleerd.

Op het Celeanum gaf Maud samen met een aantal andere teamleden een presentatie over de zonneauto Nuna. Uiteraard namen ze daarbij ook één van de eerder gebouwde zonneauto’s mee. De studenten legden onder andere uit hoe de bouw van een zonneauto in zijn werk gaat en hoe de verschillende technische systemen in elkaar steken. De leerlingen kregen ook de mogelijkheid om de zonneauto van dichtbij te bekijken en uitgebreid vragen te stellen aan hun voormalige schoolgenoot.

Komend jaar zal het zonnerace-team proberen om hun achtste wereldtitel in de wacht te slepen. Dit doen ze met Nuna X, de zonneauto die ontworpen is en op dit moment gebouwd wordt in Zwolle door het team. De race van ruim drieduizend kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button