EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolse Mariet Verhoef-Cohen geïnaugureerd tot president Soroptimist International

Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Zwolle – Locoburgemeester René de Heer reikte zaterdagmiddag in het Nhow hotel aan de Wilhelminakade 137 in Rotterdam de Koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit aan mevrouw Mariet Verhoef-Cohen. De Zwolse wordt onderscheiden op grond van haar letterlijk grensverleggende vrijwillige verdiensten voor Soroptimist International. In een bijeenkomst voorafgaand aan de uitreiking werd zij geïnaugureerd tot president van Soroptimist International.

Positie van vrouwen wereldwijd verbeteren

Mariet Verhoef-Cohen wordt door mensen uit binnen- en buitenland met wie zij samenwerkt voor Soroptimist International bijzonder gewaardeerd om haar maatschappelijke betrokkenheid. Al bijna 20 jaar committeert zij zich met hart en ziel aan deze aan de Verenigde Naties verbonden organisatie van ongeveer 80.000 professionele vrouwen. Haar grootste drijfveer is de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren en hen toegang te geven tot basale zaken als water, gelijke rechten, opleiding, inkomen en respect.

Relaties leggen van ‘boerin tot minister’

Mariet Verhoef realiseert zich als geen ander dat voor verbetering en versterking van de sociale en rechtspositionele situatie van vrouwen aan bewustwording moet worden gewerkt. Zij slaagt erin tot mensen door te dringen en hen samen te brengen. Van vrijwilligers tot ketenpartners en van politici tot wereldleiders. Zo is zij onder meer de motor achter de oprichting van de Afrikaanse Federatie en slaagt zij erin relaties te leggen van ‘boerin tot minister’, waarbij haar talenkennis haar uitstekend van pas komt.

Woman for Water Partnership

In haar verschillende bestuurlijke functies weet Mariet Verhoef mensen niet alleen te verbinden, maar ook te stimuleren. Zij slecht barrières, werft fondsen en biedt met projecten ter plekke hulp en begeleiding. Concreet voorbeeld daarvan is het initiëren van een project voor de toegang tot schoon water en medeoprichting van de stichting Women for Water Partnership. Een uniek en toonaangevend netwerk van vrouwenorganisaties in Europa, Afrika, Azië en Latijns Amerika dat ruim 1 miljoen vrouwen bereikt in 134 landen. Het levert een bijdrage aan twee duurzame ontwikkelingsdoelen: gelijke toegang tot water en de emancipatie van vrouwen.
Als voorzitter van de stichting die is uitgegroeid tot een gewaardeerde gesprekspartner voor diverse overheden, leidt Mariet Verhoef onder andere workshops bij de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties in New York.

Gerelateerde artikelen

Back to top button