Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse kunstenaar Ronald A. Westerhuis krijgt opdracht MH17 monument

Zwolle – ‘Roestvrij staal’ kunstenaar Ronald A. Westerhuis uit Zwolle gaat het MH17 monument maken. Nabestaanden van de slachtoffers hebben hun voorkeur uitgesproken voor het ontwerp. Het concept kreeg in totaal 161 stemmen. De andere vier ontwerpen 61 of minder.

Herinneringsbos Schiphol

Het MH17 monument komt in het herinneringsbos Vijfhuizen. Dit bos ligt aan de westkant van de Polderbaan op Schiphol. De plek waar vlucht MH17 op 17 juli 2014 vertrok met 298 passagiers aan boord, niemand overleefde de ramp. Ook de Zwolse Tamara Ernst verloor haar leven tijdens de vlucht.

Shanghai

Ronal A. Westerhuis (RAW) is een alom gerespecteerd kunstenaar. Ooit begonnen in de off shore heeft hij zich sinds 2000 toegelegd op enorme kunstwerken van roestvrijstaal. Hij heeft een atelier aan de Willemsvaart. Maar ook één in Shanghai.

RAW heeft meerdere grote opdrachten gedaan voor o.a. Shell, Prins Albert van Monaco, de Olympische spelen en Lowlands. En hij was te zien op de World Expo Milaan 2015 en de miljonairsbeurs in Moskou. In Zwolle staat in de wijk Stadshagen het ‘Ei’ dat ook van zijn hand is.

 

MH 17 renderr
Foto: Visual Nationaal Monument MH17 – ©Ronald A Westerhuis
Foto: Visual Nationaal Monument MH17 - ©Ronald A Westerhuis
Foto: Visual Nationaal Monument MH17 – ©Ronald A Westerhuis

Gerelateerde artikelen

Back to top button