Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse kudde neemt kijkje buiten de hekken

Zwolle – Nog een kleine week en dan gaan ze naar hun winterverblijf in Appelscha. Maar het lijkt erop dat de Zwolse kudde het liefste in Zwolle wil blijven. En dat snappen wij natuurlijk helemaal. Dus toen zaterdagochtend rond acht uur de stroom uitviel van de elektrische afrastering zagen ze hun kans schoon om eens even rond te kijken in de voortuinen van de bewoners van de Schuilenburgstraat in Stadshagen.

De politie werd ingeschakeld om de schaapjes weer ‘over de dam’ (geluidswal Stadshagenallee) te krijgen. Wijkagent Maarten van Esch  probeerde de schapen zoveel mogelijk bij elkaar te houden terwijl schaapsherder Tjitse werd gewaarschuwd. Een vrijwilligster van de Zwolse kudde zorgde er uiteindelijk met hulp van de agenten en enkele omstanders voor dat de schapen weer veilig achter het hek terecht kwamen.

Wil je afscheid nemen van de kudde. Kom dan op vrijdag 9 november rond 13.00 uur langs bij Wijkboerderij de Klooienberg. De Zwolse kudde vertrekt dan naar haar winterverblijf in Friesland.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

U parkeert hier uw #schaap om te laten grazen, mag dat? 😉

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Zwolle West (@wijkagenten_zwollewest) op

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button