Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse kinderen zamelen een recordaantal kerstbomen in

Zwolle – Elk jaar doen weer veel kinderen enthousiast mee aan de kerstbomenactie van ROVA. Ondanks de regen tijdens de eerste actiedag, vrijdag 3 januari 2020, heeft de Zwolse jeugd tot en met 15 jaar een recordaantal kerstbomen ingezameld. Er zijn dit jaar maar liefst 9.641 kerstbomen ingeleverd! Dit zijn 962 bomen meer dan vorig jaar. En hiermee wordt het oude record van 2015 van de laatste jaren ruimschoots verbroken.

De deelnemende kinderen konden voor elke ingeleverd boom 20 cent verdienen. Daarnaast kregen ze per boom een stempel op hun stempelkaart. Met een volle stempelkaart van 10 stempels kunnen de kinderen een keer gratis zwemmen in Zwembad de Vrolijkheid in Zwolle.

Kerstbomen als bodemverbeteraar voor de openbare ruimte

Met de kerstbomenactie willen de gemeente Zwolle en ROVA voorkomen dat de bomen na gebruik op straat worden verbrand of als zwerfvuil in de Zwolse wijken terechtkomen. De ingezamelde bomen worden verwerkt tot compost voor de groenvoorzieningen in de buitenruimte van de stad. Op deze manier worden de oude bomen een duurzame bestemming.

Gerelateerde artikelen

Back to top button