Nieuws in beeldNieuws uit ZwollePEC ZwolleVoorpagina

Zwolse Kei voor Freddy Eikelboom

Wichert aan het Rot wijst opvolger aan.

Zwolle – “Gek is ie, en hij doet altijd drie dingen tegelijk voor Zwolle en haar inwoners,” zo motiveerde Wichert aan het Rot zijn keuze voor Freddy Eikelboom als nieuwe ‘bewaarder’ van de Zwolse Kei. De – uiteraard blauwe – kei staat symbool voor Zwollenaren die zich belangeloos in zetten voor onze stad en haar inwoners. Wichert noemde onder andere het gehandicaptenvoetbal in de WRZV-hallen en het Kerstdiner voor minima. Beide voorbeelden zouden er niet zijn als Eikleboom zich er niet voor inspande.

De Kei werd door Wichert overgedragen midden op het veld van PEC Zwolle. Want ook daar is de nieuwe Zwolse Kei actief, als voorzitter van de Supportersclub. Eikelboom was zichtbaar verrast en ontroerd; “De Kei is bedoeld voor Zwollenaren die zich inzetten voor anderen. Alle ontvangers verdienden hem echt. En nu heb ik hem ontvangen, dus dan zal ik hem ook wel verdiend hebben.” Overigens verwees hij nadrukkelijk naar zijn gezin als mede-ontvanger: “Ik sta altijd in de spotlights, maar zij verdienen die Kei net zoveel. We doen alles samen.”

Wichert aan het Rot (rechts) droeg de Zwolse Kei over aan Freddy Eikelboom ©RTV Focus

De eigenaar van de Kei bepaalt zelf aan wie hij/zij hem doorgeeft. Dat moet binnen een periode van ongeveer een jaar gebeuren. Voorgaande bewaarders waren onder andere de HESZ, Rob Bults, Peter Vader en de Partij Voor Cultuur.

Freddy Eikelboom betrok nadrukkelijk zijn gezin in de ontvangst van de Zwolse Kei ©RTV Focus

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button