Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolse jongeren krijgen de kans om sociaal ondernemerschap te leren

Zwolle- Vanaf maandag kunnen Zwolse jongeren tussen de achttien en zevenentwintig jaar zich aanmelden voor het traineeship sociaal ondernemerschap. Het project ‘Nieuwe Bazen’ geeft vijftien jongvolwassenen de kans om, onder professionele begeleiding, alle facetten van het sociaal ondernemerschap te leren.

Ontmoetingsplek voor jongeren in Zwolle

Bij ‘Nieuwe Bazen’ wordt niet om diploma’s gevraagd, wel om motivatie en inzet. De jongeren die door de selectie komen worden door Starters4Communities, Menea en een teamcoach van Resto VanHarte getraind en begeleid op alle vlakken van sociaal ondernemerschap. Zes maanden lang buigen de trainees zich over het opzetten van een toffe ontmoetingsplek, waar alle leeftijdsgenoten uit Zwolle zich welkom voelen.

De plek die zij samen creëren krijgt naar de smaak van de doelgroep een eigen ‘look and feel’ en randprogrammering. Het staat vast dat er een maaltijd is, immers samen eten verbindt als geen ander. Parallel aan het opzetten van de nieuwe ontmoetingsplek werken deelnemers een eigen bedrijfsplan uit waarmee ze na afloop van het traineeship de arbeidsmarkt op kunnen.

De Zwolse ondernemer Emmely Lefèvre draagt Nieuwe Bazen Zwolle een warm hart toe en vindt het een aanwinst voor de stad: “Onze stad heeft als kernwaardes groeien, gunnen en gemeenschappelijkheid, dat voel je ook echt overal. Vaak beseffen jonge mensen niet hoeveel er mogelijk is in Zwolle. Als je mensen vanuit verschillende achtergronden bij elkaar brengt kom je vaak tot de creatiefste ideeën.” Ze roept stadgenoten tussen de achtien en zeventwintig jaar op zich snel aan te melden.

Aanmelden Nieuwe Bazen Zwolle

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button