Carnaval 2024Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

SMS 1111 voor Eerste Hulp bij Onzinnige Besluiten #Hartstad

Zwolle – Onze burgemeester was te laat voor de sleuteloverdracht! Een akkefietje met de Eagels of stond hij nou gewoon op de verkeerde plek?! Het is het jaar van alles is anders! Dus dan zal de plek van de sleuteloverdracht ook wel ergen anders zijn, zo beredeneerde onze burgervader. En dus stond Peter op het dak van de Grote Kerk. Onder de bezielende bescherming van Aartsengel Michaël.

Engelbewaarders

Alleen en op eenzame hoogte, een mooie plek om het volk beneden toe te spreken, als je er dan toch bent. Voor de gelegenheid had Peter zijn engelenpakje aangedaan en ook zijn wethouders van vleugeltjes voorzien. Want, de Engelbewaarders, die zijn tegenwoordig populair! Die hoor je sinds gisteravond op iedere hoek van de straat in Sassendonk.

Achter de schermen trekken we natuurlijk aan alle touwtjes, maar dat hoeft niet iedereen te weten! Burgemeester Peter Snijders

 

Hemelpoort

De Sassendonkers zelf bevochten zich een plekje in het Stadhuis door de hemelpoort. Bommetje vol luisterden ze naar budreedner Peter. Want die had heel wat te vertellen.

“Bij het bestuur kan ik best een beetje hulp gebruiken.”, stak Peter van wal tegen Aartsengel Michaël. “Wij waken beiden over de stad, Michael! Zo houden we de stad save, zodat mensen kunnen genieten, lachen en beleven. Achter de schermen trekken we natuurlijk aan alle touwtjes, maar dat hoeft niet iedereen te weten!”

Passerelle de Michaël

Toch vindt Peter wat extra FTE’s aan vleugeltjes op de begroting geen enkel probleem. Bijvoorbeeld om de Passerelle van Gerdien door te trekken naar Kampen. “Ik, zeg dan, ‘denk groot!’, meteen naar Deventer! Van Sassendonk maken we dan één grote stadstaat. ‘Hartstad Zwolle’ wordt dan ‘Zwartstad Zwolle’. Het ziet hier zwart van de mensen!”

Een logo en een bijnaam voor onze stad die zoveel uitleg behoeft. Dat is als een excuus van een man die te laat thuis komt. Met zijn piemel uit de broek, een stuk in de kraag, hij stinkt naar de drank, onder de lippenstift! Prins Michaël

 

En daar had Prins Michaël natuurlijk ook wel wat over te zeggen: “Hartstad Zwolle, de bekende druppel in de emmer. Of in dit geval, de volledige plens water die de emmer deed overlopen,” spreekt de Prins zijn onderdanen toe vanaf de kansel. “Een logo en een bijnaam voor onze stad die zoveel uitleg behoeft. Dat is als een excuus van een man die te laat thuis komt. Met zijn piemel uit de broek, een stuk in de kraag, hij stinkt naar de drank, onder de lippenstift! En vervolgens zegt dat hij te laat thuis is door het uitlopen van de goede discussies tijdens de raadsvergadering. Hoezo goede discussies tijdens de raadsvergadering? Dat slaat ook nergens op, net als die bijnaam. ALAAF.

EHBO B Eerste Hulp bij Onzinnige Besluiten

Zitten de burgemeester en de wethouders nou echt met problemen dan is de Prins en zijn gevolg altijd bereid om te helpen. Wat heet! Ze hebben zelfs een EHBO B hulplijn ingesteld. Het college hoeft alleen maar 1111 te sms’en en de eerste hulplijn ter voorkoming van onzinnige besluiten treedt in werking, vertelt de Prins. “En dat dit logo (red. logo Hartstad) in beeld staat, dat is niet geheel toevallig. Maar dat had u zeker al door.”

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button