KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolse jeugdprojecten ontvangen 52.000 euro steun van Hervormd Weeshuis

Het bestuur van de stichting Hervormd Weeshuis Zwolle zegt in vijf momenten per jaar subsidies toe aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. Tijdens de eerste beslisronde van dit jaar werd 52 duizend euro toegezegd aan achttien verschillende projecten.

In de eerste (online) vergadering dit jaar besprak het bestuur weer aanvragen voor mooie jeugdprojecten. Het bestuur is verheugd om te merken dat er dit jaar ondanks de pandemie nog creatieve initiatieven worden ontplooid.

De achttien projecten die financiële ondersteuning ontvangen worden hierna vermeld. Travers Welzijn en Youth for Christ Zwolle e.o. werken beide aan een mobiele ontmoetingsplek in Zwolse wijken en ontvangen hiervoor elk een bijdrage. Het Noodfonds en stichting Present kunnen jaarlijks op een bijdrage rekenen voor kleine (schuldhulp)projecten voor jongeren. Deze jaarlijkse bijdrage geldt ook voor stichting Hart voor Zwolle die jongeren koppelt aan kwetsbare Zwollenaren die in een isolement leven. Stichting Oranjepret hoopt dit jaar met onze bijdrage weer kinderactiviteiten te kunnen organiseren in park Eekhout en scouting Vaandrig Lengton Groep krijgt ondersteuning voor de renovatie van hun toegangspoort. De Stad Verbeeldt wordt financieel gesteund bij de ontwikkeling van de game Virtueel Huis.

De overige gehonoreerde aanvragen betreffen alle culturele activiteiten op het gebied van theater en muziek. Zo organiseert Blue Dew deze zomer de straattour The Craic en Konst/Jeugdtheaterschool werkt aan de theaterwerkplaats Zukunft. Linea Rekta ontwikkelt de theatervoorstelling Glengarry Glen Ross met 10 jonge theatertalenten en De Jonge Honden II ontwikkelt de productie ‘Spaghettirellen’ in de open lucht. Bovenste Knoopje Open gaat aan de slag met kleinkunstvoorstelling ‘Liftmuziek’, en Zwolle Unlimited met de kinderactiviteit ‘Nemia neemt je mee naar…’, Lieke en Anne van der Vegt bereiden optredens voor in winkeletalages onder de noemer ‘Hier kun je niet omheen’ en het Common Ground Festival organiseert een kinderprogramma. Docerend musicus Zoë van Huit ontwikkelt het project ‘Waar woorden tekortschieten, klinkt muziek’ en Carmen Klunder wordt gesteund bij haar afsluitende project Music is all!

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Stichting Het Hervormd Weeshuis is een vermogensfonds dat Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. De giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button