Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolse heer en mevrouw Kroes 60 jaar getrouwd

Foto's © Cobie Uiterwijk

Zwolle – De heer en mevrouw Kroes – Pot waren op zondag 60 jaar getrouwd. Wethouder René de Heer bracht het echtpaar een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Johannes Kroes, roepnaam Johan, is geboren op 22 april 1934 te Zalk. Antonia Maria Kroes – Pot, roepnaam Toni, is geboren op 27 oktober 1935 te Wythmen Zwollerkerspel.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet op dansles in Zwolle. Na zes jaar verkering te hebben gehad zijn ze getrouwd op 27 oktober 1959. Ze hebben gewoond aan de Ruysdaelstraat en aan de Dijkstraat. Sinds twee jaar wonen ze allebei in de Nieuwe Haven omdat het thuis niet meer ging. Gelukkig zijn ze bij elkaar en mét elkaar.

De heer Kroes heeft altijd gewerkt als graficus/typograaf. Mevrouw Kroes – Pot werkte bij de belastingdienst als typiste totdat de twee kinderen, Agnes en Adri, werden geboren. Vanaf die tijd is ze thuis gebleven en heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan bij speeltuinvereniging Het Noorden. De heer Kroes verzorgde hier het kleinvee en was actief bij de houtbewerking in de speeltuin.

In de binnenstadstuin van de eigen woning waren dan ook altijd kippen, konijnen, vogeltjes enz. Andere hobby’s waren fietsen, vrijwilligerswerk bij de speeltuin en af en toe op reis. Mevrouw Kroes – Pot heeft veel taalcursussen gedaan en spreekt dan ook Russisch, Turks en Spaans. Voetbalkijken is voor beide een mooie bezigheid, de heer Kroes het Nederlands Elftal en mevrouw Kroes is fan van PEC Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button