HandbalSport

Zwolse handbalsters als collectief met sterk samenspel gestreden tegen Broekland

Zwolle – Zondagmiddag startte de wedstrijd tussen Travelbags/HV Zwolle Dames 1 tegen Nijhof/Broekland Dames 1. In het begin moest de dekking van de dames van Zwolle nog op gang komen. De dames van Broekland kwamen af en toe tot scoren, maar dat straften de dames van Zwolle dan meteen weer af door een tegengoal. Beide teams gingen in het begin gelijk op tot een stand van 9-9.

Acht minuten voor tijd van de eerste helft, begon de dekking van Zwolle als een blok te staan. De keepster van Zwolle stond er dan ook goed achter te keepen. Ook bleven de dames van Zwolle het harde werken vanuit de dekking bekronen om met mooie aanvallen te scoren. Daardoor ging de wedstrijd de rust in met een stand van 16-10 voor Zwolle.

Travelbags - Melkmarkt 16 in Zwolle
Travelbags – Melkmarkt 16 in Zwolle

Met een voorsprong van zes doelpunten gingen de dames van Zwolle de tweede helft in. Zwolle begon de tweede helft weer met een sterke collectieve dekking. Broekland wist hierdoor de eerste tien minuten niet te scoren. Zwolle daarentegen wist goed hun kansen te benutten, waardoor er een voorsprong ontstond van elf doelpunten.

De dames van Zwolle wisten deze voorsprong goed te behouden door goed samenspel. Dit bracht de eindstand op 30-18. Het was een wedstrijd waarin Zwolle als team collectief stond en sterk samenspel had.

Gerelateerde artikelen

Back to top button