Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolse handbalmannen kwamen net te kort in duel tegen UGHV

De heren van SV Zwolle hebben na de verloren uitwedstrijd van afgelopen week nogmaals een uitwedstrijd op de planning staan. De trip mocht gemaakt worden naar Ulft om het tweede herenteam van UGHV te ontmoeten. Dit duel leverde helaas wederom geen punten op voor de Zwollenaren. Het gezelschap keerde zonder punten terug naar Zwolle nipte nederlaag van 18-17.

Na vorige week wilden de heren proberen de aansluiting te behouden bij de top van de competitie. Door dit keer winst te behalen, zou dat de positie versterken. Met een vurige instelling begonnen de Zwolse handballers met de wedstrijd. Al gauw vond Luuk Broers een opening en maakt de openingsgoal van deze wedstrijd. Vervolgens was goed te merken dat de heren van UGHV goede tegenstand bood, want vanaf de gelijkmaker bleven de twee ploegen gelijk op gaan.

Na tien minuten spelen stond de stand nog 4-4. Elke doelpunt werd beantwoord met een tegendoelpunt. Beide teams vonden wel een manier om te scoren. De ene keer door uit te spelen, de andere keer vanaf afstand. Dan af en toe door snelle tegenaanvallen te benutten, maakte dat het rijtje compleet.

Tegen de eindfase van eerste helft bleef het gelijk op gaan. Uiteindelijk was het UGHV die aan het langste eind trok en gingen de heren de rust in met 10-9. Met een kleine pauze werden de heren weer op scherp gezet. Moest de winst behaald worden, dan mocht SV Zwolle nog een tandje erop gooien.

Dat begreep Patrick Dania dan ook en meteen na het fluitsignaal, zorgde hij voor een gelijke stand. De thuisploeg antwoordde nog wel, maar Zwolle bleef pressie houden. In deze fase van de wedstrijd zorgde Rik Talens, Jelle van den Bos en Luuk Broers voor een mooie voorsprong van maar liefst drie doelpunten: 11-14.

Toen was het moment gekomen dat er een omslagpunt kwam. De heren van SV Zwolle konden de voorsprong niet meer behouden. Langzaam maar zeker kwamen de Ulftenaren steeds dichterbij en kwamen weer op gelijke hoogte. Het Zwolse spel werd slordig, gehaast en de focus in de aanval was niet meer zoals het geweest was.

Er werd overigens wel goed samengewerkt in de verdediging, maar net de explosiviteit en het vuur was niet meer aan te wakkeren. Dat zorgde er ook voor dat de heren net het stukje te kort kwam om de tegenstander in de tang te houden.

Wat de oorzaak was van het ommekeer, kon op meerdere manieren naar gezocht worden, maar wellicht is het meest correcte uitleg: de heren hebben het zelf uit handen gegeven.

Alle andere externe invloeden mogen niet de bepalende factor zijn wat leidde tot het huidige resultaat.

De heren mochten de inmiddels uitgelopen tegenstanders weer inhalen. Met moeite brachten Rik Talens en Bart Kroeze in de laatste momenten de heren naar een gelijke stand van 17-17. Na een benutte strafworp bereikte UGHV de voorsprong in de laatste minuut. Zwolle kon niets meer uithalen om dat recht te zetten.

Met de eindstand van 18-17 namen de heren afscheid van elkaar.