HandbalNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolse handballers wilden revanche op UGHV

Vorige week beleefden de heren van SV Zwolle Handbal nog een Super Handbal Sunday met heel veel handbal en een super loterij! Ook speelden ze een spannende wedstrijd tegen de koploper en pikten daar zelfs een puntje van af. Dit weekend wilde de Zwolse formatie dan ook laten zien dat ze dit maal tegen UGHV de punten wel konden behouden. De vorige ontmoeting tegen het tweede team uit Ulft liep uit op een nipte nederlaag van 18-17.

De mannen begonnen de wedstrijd met goede moed en al snel viel de openingsgoal, wat uit handen kwam van Rik Talens. De middenopbouwspeler van UGHV gaf daar vrijwel meteen een tegen antwoord op en maakte 1-1. Dit gebeurde nog een paar keer, want de nummer 7 van de gasten was zeer sterk in het passeren in het middenblok. De Zwolse verdediging moest daar echter nog even aan wennen.

Na de 4-3 schakelde Zwolle een klein beetje om en zette de dekking iets stabieler neer. De aanvallen lieten echter nog te wensen over, want er werd heel veel gemist. Ondanks de ietwat rommelig ogende aanvallen begonnen de Zwollenaren uit te lopen. Met het snelle spel werd geprobeerd UGHV de verrassen, wat dan ook lukte. De ruststand luidde 10-4.

In de rust kregen de heren te horen dat er een stukje passie en vuur mistte. Net het stukje scherpte om het spel helemaal naar eigen hand te zetten. De defensie stond op zich goed, maar moesten blijven opletten. Er moest zuiniger met de bal omgegaan worden en de hoofden koel. Daar moest het extra stapje erbij, anders kon het wel eens verkeerd aflopen.

Opgepept door de woorden van de coach kwamen de heren weer het veld op en pakten de draad weer op. Eindelijk mocht er nu wel een doelpunt op naam van Hans Kan genoteerd worden, na een aantal afgekeurde doelpunten in de eerste helft. In deze eerste fase van de tweede helft liep het aardig gelijk op en beide teams wisten de bal tussen de palen te plaatsen. Doordat de Zwolse heren hun snelle offensief wisten af te wisselen met gecontroleerd opgezette aanvallen, namen ze de overhand en liepen meer en meer uit.

Ook weer de geweldig keepende Arno te Wiele hield het team staande. Met zijn snelle reflexen werden niet alleen break-outs gestopt, maar zelfs enkele penalty’s. Dit had ook als effect dat zijn ploeg net het zetje, net de boost kreeg om door te zetten. Zo beleefde Zwolle nog een ondertal situatie. Met maar liefst twee man minder in het veld mochten de heren een paar minuten voortzetten.

Toch bleek dat geen belemmering voor de thuisploeg. Bij een zorgvuldig opgezette aanval zag Luuk Broers kans om slinks langs de tegenpartij te komen. De stand liet 18-8 zien en de heren wisten dat ze de wedstrijd niet meer uit handen mocht geven. Hierna bleven ze scherp en voor elkaar werken. Ook hielden ze de bezoekers in toom, waardoor er ruimte bleef om de snelle breaks te spelen.

Uitblinker deze wedstrijd was de onervaren nieuwkomer Lesley Rigter. Met vijf scores toch goed voor ongeveer één vijfde van de totale scores dit maal. De supersnelle speler zal met meer ervaring op zak wellicht nog trefzekerder kunnen worden. De eindstand werd 26-11 en de punten bleven in Zwolle.