Nieuws uit ZwolleSport

Zwolse handbaldames wonnen ruim van hekkensluiter Groesbeekse Glorie

Zwolle – Op zaterdagavond 26 november stond de wedstrijd Groesbeekse Glorie Dames 1 – Travelbags HV Zwolle Dames 1 op het programma. In de mist vertrokken de dames richting Groesbeek.

De dames van Groesbeek staan onderaan, maar in de voorbespreking werd duidelijk benadrukt de tegenstander niet te onderschatten en niet mee te gaan in hun tempo. Na een slordig begin weten de dames van Zwolle de score te openen. Na een tegendoelpunt via de cirkelspeelster stellen de dames order op zaken.

Na een paar mooie en snelle aanvallen van de Zwolse dames stonden de dames op 1-4 voorsprong. De dames van Groesbeek bleven verder breien, maar komen bijna niet tot scoren. De ruststand werd daarom ook 4-11.

De doelstelling van de tweede helft was om de voorsprong verder uit te bouwen, te werken aan het doelsaldo en verdediging zodanig neer te zetten dat de tegenstander niet meer dan 10 scoorde. In de tweede helft duurt het even voordat de dames van Zwolle weer tot scoren kwamen. Een aantal aanvallen werden goed opgebouwd, maar helaas werden deze niet beloond met een doelpunt. Er werd na 10 minuten om en om gescoord tot 8-14. De Zwolse Dames werden weer scherp en bouwden met snelle aanvallen de score uit tot 12-22.

Zondag 4 december om 12:15 uur speelt HV Travelbags Dames 1 thuis tegen HV Haarle Dames 1.