EconomieJournaalVerkeerVervoerVoorpagina

Zwolse Gemeenteraad: Nu geen uitbreiding Lelystad Airport

Harde eisen in Open Brief aan B&W

Zwolle – Voorkomen van laagvliegen boven Zwolle, dat is de belangrijkste oproep uit de Open Brief die de hele gemeenteraad schreef aan het College van B&W in Zwolle. De raad wil dat het college al haar middelen en invloed inzet om te voorkomen dat Lelystad Airport al in 2020 open gaat. In de brief geven de gezamenlijke fracties aan zich – net als veel inwoners – grote zorgen te maken over de lucht- en levenskwaliteit van en in Zwolle en haar omgeving.

Ze willen – aldus de brief – dat het college samen optrekt met de provincie en regiogemeenten. Doelstelling moet daarbij zijn dat Lelystad Airport pas open gaat als het luchtruim is heringedeeld. Als bijlage bij de brief is het document ‘The Sky ís the Limit’ toegevoegd. Dit document is opgesteld door de wijkverenigingen van Stadshagen en Berkum, de twee wijken die het meeste last zullen hebben van het laag overkomende vliegverkeer.
In dat document vragen de initiatiefnemers om niet alleen voor de herindeling – vermoedelijk in 2023 – maar ook er na laagvliegen boven Zwolle te voorkomen.

Kernteam met Kampen en de provincie

Wethouder William Dogger vertelde dinsdag tijdens de speciale info-avond aan de gemeenteraad dat de eerste stappen voor het gezamenlijk optrekken al zijn gezet:  “In een vergadering met collega’s van omringende gemeenten en de provincie is besloten dat we die samenwerking gaan intensiveren. Daarnaast gaan Zwolle, Kampen en de provincie Overijssel een kernteam vormen om de lobby richting Den Haag kracht bij te zetten.”

Garanties

De gezamenlijke actiegroepen riepen op om in de lobby naar Den Haag ook garanties te eisen. Hoe groot mag Lelystad worden, komen er nu wel of geen vrachtvluchten. Heel veel onderdelen uit de plannen blijven vaag en het vertrouwen in de beleidsmakers is erg laag. In de brief aan het College roepen de fracties dan ook onder andere op om te werken aan het herstel van die vertrouwensband.

Lees hier de hele brief:
Open Brief Zwolse gemeenteraad over Lelystad Airport

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren