Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Video – ‘Zwolse dweilorkesten Marathon’ speelde sterren van de hemel bij woonzorgcentra

Video: Jacqueline van der Lee

Zwolle – Zaterdag speelde Evenementenband 103dB de “Zwolse dweilorkesten Marathon” in de week tegen eenzaamheid. Deze marathon is het nieuwe initiatief van Wichert aan het Rot in navolging van de Zwolse Zorg Zangers.

Tijdens deze marathon speelden 103dB en andere Zwolse dweilorkesten bij verschillende (zorg) tehuizen om de bewoners daar in deze moeilijke periode wat vrolijkheid te brengen met hun muziek. Zo werd er zaterdag gespeeld bij de woonzorgcentra het Zonnehuis, Havezathe, Rivierenhof en Zandhove.

 

Foto: © Frank-Jan van den Belt 103dB

De Week tegen Eenzaamheid

In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal, want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Bijna 1 op de 10 mensen voelt zich behoorlijk eenzaam. Bij alleenstaande ouders is dit zelfs 1 op de 5. Eenzaamheid is een persoonlijke beleving en kan zich op veel manieren uiten. Je mist een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Maar voor iedereen geldt: anderen kunnen moeilijk van buitenaf zien of je je eenzaam voelt. De Week tegen Eenzaamheid 2020 is van 1 t/m 8 oktober.  Tijdens deze periode worden allerlei leuke bijeenkomsten georganiseerd.

Ga naar EenTegenEenzaamheid
Foto: © Frank-Jan van den Belt 103dB
Foto: © Frank-Jan van den Belt 103dB

Evenementenband 103dB Een groep enthousiaste en creatieve muzikanten met een groot aantal jaren muzikale ervaring. Onderscheidend in stijl en sound! De muziek van De Band varieert van lekkere vintage (dans)nummers, samba’s tot dynamische luistermuziek (soms net even anders). Van ‘Hot Stuff’ tot ‘Avond’ en van ‘Atemlos durch die Nacht’ tot ‘Hotel California’; verschillende soorten muziek, ritmes, stijlen en dynamiek maken 103dB tot een bijzondere en unieke band voor elk evenement. Met de traditionele bezetting (bestaande uit trompettisten, trombonisten, sousafoon en slagwerk) weet De Band op geheel eigen wijze het publiek te bespelen. Plezier hebben in het maken van muziek en het publiek vermaken zijn het uitgangspunt! Dit laat zich zien in een ontspannen wijze van spelen van leuke nummers met af en toe een verrassende wending.

Ga naar website 103dB
Foto: © Frank-Jan van den Belt 103dB
Foto: © Frank-Jan van den Belt 103dB

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button