KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolse dierenweide krijgt een extra maatschappelijke dimensie

Zwolle – Samen Sterk in Zorg en Werk! is de slogan van het samenwerkingsverband tussen GoskerZorg en stichting Knuffelkonijntjes.

In juli 2020 heropende de dierenweide in Dieze Oost. Na maanden werk was de nieuw ingerichte dierenweide weer open voor publiek. Ruim een jaar later kijkt Rene te Wierik, de drijvende kracht van de stichting, terug op een geweldige start. Hij had van tevoren niet durven hopen dat er zoveel animo voor zou zijn. Toch miste er nog wat.

Een sociaal, maatschappelijk karakter, een plek waar iedereen welkom is, dat moet het park aan alle kanten uitstralen. Hieronder vallen ook mensen met een beperking of rugzakje. Hoe mooi zou het zijn als ze zou kunnen helpen bij de Dierenweide. Rene zocht en vond een enthousiaste partnerorganisatie die dit zou kunnen gaan begeleiden.

GoskerZorg

Zorgonderneming GoskerZorg biedt dagbesteding, ambulante begeleiding en begeleid wonen aan. Aan de rand van het centrum zit hun locatie Atelier aan ‘t grachtje. In de winkel en het atelier werken mensen met een beperking. Merijn Gosker was al enkele keren met een aantal deelnemers op bezoek geweest bij de dichtbij gelegen dierenweide. Wat hem opviel was de vanzelfsprekendheid van mensen op de aanwezigheid van mensen met een beperking. Als voorstander van integratie sprak hem dat erg aan. Al jaren ziet Merijn hoe deelnemers genieten van het werken met dieren. Hoe mooi zou het zijn als ze daarvoor een vaste plek zouden vinden.

De aftrap

Vandaag werd de aftrap voor de samenwerking gegeven. Onder toezicht van belangstellenden werd een spandoek onthuld. Vanaf nu zullen deelnemers van GoskerZorg kunnen meewerken op de dierenweide bij het verzorgen van de dieren en het onderhoud van het park.

Samen sterk in Zorg en Werk! Met gebundelde krachten hopen initiatiefnemers Rene en Merijn veel te gaan bereiken.

Meer informatie

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button