Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse demonstratie tegen multinational Monsanto

In Zwolle hebben zaterdagmiddag zo’n tweehonderd mensen deelgenomen aan een demonstratie tegen de Amerikaanse multinational Monsanto.

In tal van plaatsen in binnen en buitenland werd zaterdag tegen dit invloedrijke zaadveredelingsbedrijf actie gevoerd.

De actievoerders vrezen dat Monsanto mede dankzij Europese handelsverdragen alle macht in handen krijgt en wereldwijd bepaalt welk voedselop de markt komt. Het bedrijf houdt zich bezig met het genetisch manipuleren en patenteren van zaad.

Eén actievoerder van de Partij van de Dieren heeft een moestuin: ‘Ik verbouw zelf mijn sperzieboontjes en weet dus, als ik het eet, waar het vandaag komt. Als het verdrag er door komt wordt een bedrijf als Monsanto oppermachtig. Zij bepalen dan dat we straks nog maar met één zaadje sperzieboontjes kunnen planten. Gemanipuleerd voedsel. We willen niet dat wat in Amerika wel mag, hier ook heen komt. Chloorkippen mogen daar wel maar hier niet. Dat willen we graag zo houden. Maar Monsanto is oppermachtig. Zij hebben het geld. Het enige wat wij kunnen doen is onze stem laten horen’.

In Zwolle startte de demonstratie in het Ter Pelwijkpark. Daarna trokken de actievoerders in een stoet door het centrum van Zwolle waarbij ze onder meer de Diezerstraat aandeden.

 

Video: Johan Reitsma

 

Monsanto demonstratie in Zwolle
Monsanto demonstratie in Zwolle

 

18006427431_1efc91149b_z
Monsanto demonstratie in Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button