EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolse Cofely medewerkers in staking

Zwolle – Vanaf donderdag wordt er 48 uur lang gestaakt bij diverse vestigingen van technisch dienstverlener Cofely Noord. Dit om alsnog een fatsoenlijk sociaal plan af te dwingen voor de 65 ontslagen medewerkers. Ook bij de vestiging in Zwolle, gevestigd in het kantorencomplex van GDF Suez op Voorst, wordt vanaf morgenvroeg gestaakt.

Afgelopen maandag had vakbond FNV een ultimatum gesteld aan de Cofely directie. Maar vandaag bleek dat Cofely op geen enkele wijze tegemoet wil komen voor een beter sociaal plan.

‘Afdanken van personeel als grofvuil’

Daarom wordt er morgen 48 uur lang gestaakt. De actievoerende medewerkers van de vestiging in Zwolle zullen zich bij andere stakers van Cofely Noord verzamelen in Roden. Daar wordt aan de cofely noord directie de Eerste prijs in de categorie ‘Afdanken van personeel als grofvuil’ uitgereikt.

Kostenbesparingen bij grootste klant de NAM

Cofely kondigde begin december 2015 een reorganisatie aan omwille van de instabiliteit op de olie- en gasmarkt. De vergaande kostenbesparingen bij hun grootste klant, de NAM, heeft hun doen besluiten te reorganiseren.

Fatsoenlijke ontslagvergoeding

FNV-bestuurder Marijke Eggengoor was absoluut niet blij met het nu neergelegde sociaal plan voortvloeiend uit de reorganisatie.‘Onze leden willen een fatsoenlijke ontslagvergoeding, de keuze aan de werknemer hoe de arbeidsovereenkomst eindigt, een professioneel werk-naar-werktraject en budget voor scholing, juridisch en financieel advies.’

Met name de hoogte van de ontslagvergoeding is een probleem. Cofely wil de vergoeding aftoppen tot het wettelijke minimum.

Gerelateerde artikelen

Back to top button