Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Ciske de Rat op bezoek bij Cultuur Café

Zwols Muziektheater speelt komend voorjaar 3 x Ciske de Rat

Zwolle – Het duurt nog even tot de voorstellingen plaats vinden. Maar de repetities van Ciske de Rat zijn al volop gaande. En – ook niet onbelangrijk – ook de jonge én de oude Ciske zijn al gevonden!  Lucas Boersma neemt de jonge versie voor zijn rekening terwijl Jann Hogeboom Ciske de Man speelt. Beide hoofdrolspelers waren te gast bij Cultuur Café op Radio Focus. En Jann vertolkte zelfs al een nummer uit de familiemusical in onze studio.

luister hierboven het hele interview terug.

Op 8, 9 en 10 april 2022 presenteert Het Zwols Muziektheater de familiemusical Ciske de Rat in Schouwburg Odeon in Zwolle. Ciske de Rat – de Musical, gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker, behoort tot het Nederlandse cultuurgoed. De musical vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske, maar laat ook zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. De belevenissen van Cis de Man zijn door de musical heen geweven en dat geeft een nieuwe dimensie aan dit oer-Hollandse verhaal! De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar).

Klik hier voor meer info en kaarten.

 

Martin Van Der Hooft

Radio- en programmamaker bij dé lokale omroep van Zwolle. Lokale journalistiek is een bewuste keuze. Een mooie stad als Zwolle verdient een mooie omroep. Als persoon breed geïnteresseerd in de maatschappij en Zwolle, maar vooral in de Zwollenaren. Als journalist altijd op zoek naar het positieve in de verhalen die we verslaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button