EconomieNieuws uit Zwolle

Zwolse Business Mom in finale

Op dinsdag 28 april werd de Zwolse ondernemer Myrthe Doornekamp van Puur lifestyle gekozen tot één van de drie Business Mom finalisten. Elk jaar kiest Business Moms Nederland een vrouw die een succesvol bedrijf met een gezin combineert en vrouwen kan inspireren. In de halve finale nam Myrthe het met het indrukwekkende verhaal achter haar bedrijf op tegen acht andere overgebleven kandidaten. Op 19 juni volgt de grote finale waarin bekend zal worden wie zich Business Mom of the Year mag noemen.

Pittige start

Myrthe Doornekamp (37 jr) wist de jury te overtuigen door het levensverhaal achter PUUR lifestyle te delen. Ze is bijna 14 jaar getrouwd met Vincent en moeder van drie zonen. Timo van 13, Lars van 11 en Semm van 9. Ze begon haar bedrijf eind 2008 toen haar man ernstig ziek was. “Dat is het moment geweest waarop ik dacht; nu ga ik doen wat ik het allerliefste doe, want het kan zomaar voorbij zijn”, aldus Myrthe Doornekamp.

Sprong in het diepe

Ze zei haar vaste baan op en opende een zakelijke rekening. Haar start bestond uit een budget van 4000 euro, een goede naaimachine en scherp oog voor mooie stoffen. Myrthe: “Ik haalde mijn energie uit het ontwerpen en produceren van mijn eigen producten. Deze energie had ik aan de andere kant nodig om mijn gezin draaiende te houden”. Ze begon met het maken van kussens, plaids en woonaccessoires van hout, wol en vilt. Ze stond vooral op markten en fairs om haar producten te verkopen. Dit alles tussen het ziekenhuis, het revalidatiecentrum, school en zwemlessen door. Myrthe: “Maar ik maakte winst!”

Grotere winkel

Inmiddels verkoopt Myrthe Doornekamp naast woonaccessoires en meubels ook kleding in haar eigen conceptstore PUUR lifestyle. Ze runt haar eigen label PUUR, een webwinkel, een eigen thee-lijn en er zijn plannen voor een grotere winkel. “De productie van de PUUR producten wordt nog steeds door mijzelf gedaan, maar inmiddels wel met de hulp van twee vriendinnen en de cliënten en begeleiding van dagcentrum de Molenkamp. Deze jongens vinden het geweldig om spullen voor de winkel te maken, een win-win situatie.”

 

Het onmogelijke toch mogelijk

Door haar verhaal te delen wilt ze aan anderen laten zien dat wat misschien voor bijna iedereen onmogelijk lijkt, toch mogelijk is. “Ik wil aan alle business moms die op het punt staan om te beginnen en nog twijfelen, laten zien dat je met enthousiasme, passie, prioriteiten stellen en vooral heel veel doorzettingsvermogen zelfs in de moeilijkste tijden die ondernemende vrouw kunt zijn die er in je zit”.
De andere Business Mom finalisten zijn Mirjan Groot uit Leek en Jill van Berkel uit Schiedam. De juryvoorzitter Hans ten Cate over de drie finalisten: “Deze dames hebben ons weten te raken. Met de juiste mindset kan je alles bereiken”. De jury van de Business Mom of the Year verkiezing bestaat dit jaar uit: Jolanda Stoppels, Hans ten Cate en Linda Meijer. Vorig jaar werd Greta Krijgsman van BGreat & DaatKrachtig verkozen tot Business Mom 2014. Op 19 juni 2015 wordt tijdens een grote finale bekend of Myrthe Doornekamp zich Business Mom of the Year 2015 mag noemen.

www.puurlifestyle.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button