LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse Bibi (10) wint Social Vlogger Top 100

Zwolle – Ze is één van de jongste vloggers uit de hele lijst, maar óók de vlogger die de meeste reacties uitlokt bij haar abonnees. De 10-jarige Bibi uit Zwolle werd daarom vandaag uitgeroepen tot winnaar van de Social Vlogger Top 100, en mag zich een jaar lang de meest social vlogger van Nederland noemen. De enthousiaste jonge vlogger won eerder al een prestigieuze VEED-award voor Beste Nieuwkomer. Ze staat nu dus ook bovenaan in de Social Vlogger Top 100, direct gevolgd door Nur Cali, Alice Olsthoorn, Daddyhox en Bram de Wijs.

tekst gaat verder onder de foto

Geen populariteitswedstrijd

Het aantal abonnees, jury’s of publiekstemmen doen er bewust niet toe in de lijst, die dit jaar voor het eerst is opgesteld door social media softwarebedrijf Coosto. Bjorn van Antwerpen, marketing manager bij Coosto, vertelt: “Social media is wat ons betreft geen populariteitswedstrijd. Het gaat vooral om sociaal doen en interactie uitlokken en aangaan. Daarom zijn we met onze tool gaan berekenen welke vloggers vooral dat heel goed doen. Wie prikkelt en betrekt abonnees en krijgt daardoor relatief veel reacties op video’s?”

Nederlandse vloggers scoren hoog

Bibi behaalde een score van meer dan 97 comments per 10.000 abonnees en liet daarmee haar mede-vloggers ruimschoots achter zich. Toch is ze niet de enige die complimenten verdient, volgens Van Antwerpen: “We zien dat Nederlandse vloggers over het algemeen goed scoren. Ze verdiepen zich echt in de persoon aan de andere kant van het beeldscherm, en dagen hun abonnees bijvoorbeeld regelmatig uit om onderwerpen voor nieuwe video’s te verzinnen. Voor de volledige top 100, en ook de vloggers die daar dit jaar niet in staan, is een dikke pluim daarom op z’n plek.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button