Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zwolse Basisschool de Wendakker wint GEOBattle

Zwolle – Basisschool de Wendakker uit Zwolle wint GEOBattle, een wedstrijd over aardrijkskunde, die woensdag 12 februari van start ging. De wedstrijd werd georganiseerd door het CCC en werd uitgevoerd op het Carolus Clusius College.

Binnen de wedstrijd gingen de leerlingen aan de slag met aardrijkskundige vraagstukken, waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerken en doortastendheid centraal stonden. De GEObattle is een landelijk initiatief. De GEObattle werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd op het Carolus Clusius College, in samenwerking met Hogeschool Windesheim, Waterschap Drents Overijsselse Delta, het Kadaster, het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en Noordhoff Uitgevers.

Onderdelen

De GEObattle bestond uit twee onderdelen. Hierbij gingen de teams aan de slag met vijf aardrijkskundige opdrachten. Het doel was om zoveel mogelijk punten te scoren. De leerlingen moesten onder andere door middel van beelden van google streetview bepalen waar de beelden gemaakt waren en welk land of welke plaats daarbij hoorde. Het tweede onderdeel was een klimaatproof ontwerpwedstrijd, waarbij de leerlingen een herinrichting voor het schoolplein van hun school moesten maken.

Organisaties

De GEObattle is een landelijk initiatief. De GEObattle werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd op het Carolus Clusius College, in samenwerking met Hogeschool Windesheim, Waterschap Drents Overijsselse Delta, het Kadaster, het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en Noordhoff Uitgevers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button