Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennen

Zwolse Anna van der Breggen wielrenster van het jaar

‘s-Hertogenbosch –  Wielrenster Anna van der Breggen uit Zwolle is maandagavond verkozen tot wielrenster van het jaar. Van der Breggen, de huidig wereldkampioene, kreeg de Keetie van Oosten-Hage Trofee overhandigd tijdens het Nationaal Wielergala 2018 in de Maaspoort in Den Bosch.

De Keetie van Oosten-Hage Trofee wordt sinds 1976 jaarlijks uitgereikt aan de beste Nederlandse wielrenster. Deze prijs is vernoemd naar Keetie van Oosten-Hage, die de eerste drie jaren zelf tot ‘Wielrenster van het Jaar’ werd verkozen. Van der Breggen verkeerd in goed gezelschap, andere wielrensters met deze eretitel zijn onder meer Monique Knol, Leontien van Moorsel, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten.

Van der Breggen is in Hasselt geboren maar woont tegenwoordig in Zwolle. Ze won in 2015 en 2017 de Giro Rosa. Ook pakte ze een eerste plek in de UCI Women’s World Tour. Ook kende ze successen in de klassiekers de Ronde van Vlaanderen (2018), de Amstel Gold Race (2017) en Luik-Bastenaken Luik (2017 en 2018). Ze  schreef ze allemaal op haar naam. In 2016 werd ze Olympisch kampioen op de weg in Rio de Janeiro.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button