SportVoetbal

Zwolsche Boys verwelkomt tweetal van EDON

Zwolle – Maikel Kroes en Maartje Berginia spelen vanaf komend seizoen in het groenwit van Zwolsche Boys. Het duo komt over van stadgenoot EDON, waarmee ze het afgelopen jaar nog de nacompetitie haalden. Promoveren lukte echter niet, iets wat de aanvaller en de verdediger komend seizoen met hun nieuwe club wel willen bereiken.

Kroes is een 25-jarige buitenspeler die vanaf de jeugd bij sv Zwolle speelde. In 2011 vertrok hij naar EDON, waar hij in de afgelopen vier seizoenen 34 keer doel trof. De op Curaçao geboren Berginia (27) speelt voornamelijk als verdediger, maar is naar eigen zeggen overal inzetbaar.
Na een gezamenlijk gesprek met hoofdtrainer Jan Verheijen ziet het duo een mooie toekomst bij Zwolsche Boys. ”De club heeft een heel goed team komend seizoen”, weet Kroes. Berginia vult hem aan: ”De plannen van de trainer zien er goed uit. Daarnaast heb ik al meerdere positieve verhalen over de club gehoord.”

Beide spelers kennen hun nieuwe club van de onderlinge confrontaties van onder andere afgelopen seizoen. Hoewel EDON een plekje hoger eindigde op de ranglijst, won Zwolsche Boys beide duels. ”Tegen Zwolsche Boys was het altijd lastig spelen”, vertelt Kroes, die zich ook de goede sfeer na afloop herinnert. De manier van spelen spreekt Berginia erg aan. ”Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren. Alles ziet er goed uit, de club heeft een mooi complex en de zaken goed voor elkaar.”

De twee kersverse aanwinsten komen voor niets minder dan promotie naar Zwolle-Zuid. ”En ik heb er vertrouwen in”, stelt Berginia. ”Als je ziet welke spelers al bij de club spelen en wat er bij komt.” Zijn maatje Kroes deelt die gedachte. ”We willen samen voor het kampioenschap gaan.”

Zwolsche Boys is blij met de komst van beide spelers en ziet uit naar een succesvolle samenwerking.

Gerelateerde artikelen

Back to top button