Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

Zwolsche Boys gaat voor top vijf: ,,Er staat een fitte groep”

Zwolle – Er heerst tevredenheid bij Zwolsche Boys in de winterstop. Met een tweede plek op de ranglijst doet de ploeg van trainer Bart Ester, die eerder deze week zijn contract met één seizoen verlengde, het uitstekend in de derde klasse C. Enkel buurman ZAC doet het beter, met één punt meer en een duel minder gespeeld. Ondanks de goede uitgangspositie spreekt Ester niet hardop over de titel. ,,Gezien de kwaliteit in deze selectie is een plek in de top vijf een reële doelstelling, daar gaan we dan ook voor.”

Zwolsche Boys keerde vorig seizoen terug in de derde klasse en presteert boven verwachting goed. Ester: ,,Het gaat goed, absoluut. Ik vind het wel belangrijk met beide benen op de grond blijven staan.” De volksclub uit Zwolle-Zuid heeft een krappe selectie, die fit aan de tweede seizoenshelft begint. Dat stelt Ester gerust. ,,Iedereen is fit, we zijn er klaar voor.” Aanvaller Lennart Prins stond voor de winterstop enige tijd langs de kant met gescheurde enkelbanden. ,,Hij kan gelukkig weer meedoen, maar moet zijn plek in het elftal wel terugverdienen.”

,,Voetballend staat het goed, iedereen heeft plezier en de trainingsopkomst is hoog”, verklaart Ester het succes van zijn ploeg. ,,Dit bij elkaar brengt ons een goed resultaat.” Waar veel Zwolsche amateurclubs een (korte) trainingsstage in het buitenland afwerkten, bleef Zwolsche Boys op het eigen Sportpark Jo van Marle. Er werd goed getraind en geoefend tegen Be Quick ’28. Vandaag (zaterdag, red.) staat er een oefenduel tegen ’t Harde op het programma. Op 19 januari wordt de competitie hervat met een Zwolse derby. In het eerste duel na de winterstop is middenmoter VSW de tegenstander.

Ester, die het stokje afgelopen zomer overnam van Jan Verheijen, staat bij Zwolsche Boys bekend als een échte clubman. Ook in het seizoen 2019/2020 blijft hij als hoofdtrainer aan de club verbonden. ,,Het lijkt voor iedereen zo vanzelfsprekend omdat Zwolsche Boys mijn club is. Maar het gevoel moet wél goed zijn, en gelukkig is dat het geval. De speler en het bestuur spraken gaven mij het vertrouwen en er zit zeker rek in de groep. Ik ben blij dat we met z’n allen door kunnen gaan.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button