Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Zwols VVD-gemeenteraadslid Wijnen vertrekt naar Waterschap

Zwolle – VVD-gemeenteraadslid en vicevoorzitter van de gemeenteraad Hans Wijnen vertrekt uit de Zwolse gemeenteraad. Burgerraadslid Jeroen Doornbos volgt hem op. 

Hans Wijnen heeft burgemeester Henk Jan Meijer maandagochtend per brief laten weten dat hij per 21 mei afstand doet van zijn raadszetel. Op die dag wordt Wijnen geïnstalleerd als dagelijks bestuurslid van het waterschap WDODelta.

Hans Wijnen: “Na de verkiezingen op 20 maart was ik vereerd door al die mensen die op mij gestemd hebben. Het voelt bijzonder om nu een bestuurlijke rol op mij te kunnen nemen in het dagelijks bestuur van een prachtig waterschap. Ik ga de Zwolse politiek missen en ben trots op de zaken die we met elkaar de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen.”

Jeroen Doornbos © VVD Zwolle

Fractievoorzitter Thom van Campen: “Ik vind dit een prachtige kans voor Hans en ga hem uiteraard erg missen. In de eerste plaats als fijne collega met wie ik al ruim 10 jaar samenwerk, maar ook als fractiegenoot die veel voor onze stad heeft betekend.” Van Campen ziet in Jeroen Doornbos een goeie opvolger. “Jeroen is sinds de gemeenteraadsverkiezingen actief als burgerraadslid en ik ben blij dat we met Jeroen een bevlogen en optimistisch volksvertegenwoordiger krijgen.”

Jeroen Doornbos (39) woont in Zwolle-Zuid. Hij is ondernemer en sinds 2018 burgerraadslid. Doornbos wil zich in zijn nieuwe functie hard te maken voor een mooier Zwolle. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button