Natuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Zwols kinderdagverblijf in de race voor Overijsselse biodiversiteitsprijs

Zwolle – Het groene kinderdagverblijf ’t Werkel uit Stadshagen zit bij de finalisten van de verkiezing voor de ‘Groene Twinkeling 2019′. Zestien ondernemers uit Overijssel stuurden een voordracht in. Na uitvoerig overleg heeft de jury gekozen voor het Zwolse kinderdagverblijf, zuivelboerderij Erf 1 uit Kampen en biologisch dynamische bedrijf De Zonnehorst uit Punthorst.

Deze bedrijven gaan met elkaar de strijd aan in de finale, die op 23 januari wordt gehouden in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug tijdens de jaarlijkse groene nieuwjaarsreceptie.

Jong geleerd is oud gedaan

Jong geleerd is oud gedaan en dat weet Mariëlle Hettinga van kinderdagverblijf ’t Werkel: “Wat als een kind nooit heeft gezien, heeft ervaren wat de natuur in al haar facetten betekent voor ons leven op deze wereld? Hoe gaat dan dit zelfde kind later als volwassene zorg dragen voor onze wereld? Daarom investeren wij in biodiversiteit.”

Jurybezoek

Volgende week ontvangt ’t Werkel een delegatie van de jury. Tijdens het werkbezoek krijgt ze de kans om de jury te overtuigen van het feit dat haar onderneming als beste biodiversiteit en bedrijfsvoering weet te verbinden.

Met de Groene Twinkeling laten vier Overijsselse natuurorganisaties zien dat ondernemerschap en biodiversiteit goed samengaan. In 2016 won online warenhuis Wehkamp uit Zwolle de Groene Twinkeling.

 

Groene Twinkeling 2019

Gerelateerde artikelen

Back to top button