Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN) opent eigen online museum

Zwolle – Het Zwols Illustratoren Netwerk (ZIN) bestaat 20 jaar. Dit jubileum wordt coronaproof gevierd met de opening van een online museum, vormgegeven door ZIN-lid Coen Bouwstra. Het online ZIN museum is nu voor iedereen geopend.

De eerste bezoeker van het museum was Monique Schuttenbeld, wethouder van cultuur in Zwolle. Haar reactie was: ‘Ik heb net in jullie museum een kijkje genomen en wil eigenlijk nog veel langer rondwandelen. Wat ongelooflijk mooi gedaan. Ik snap dat jullie hier waanzinnig trots op zijn. Het ziet er prachtig uit. Er is zoveel creativiteit in Zwolle! Ik ben als wethouder van cultuur trots op de creativiteit in Zwolle en op jullie’.

ZIN

ZIN is een netwerk van 23 professionele illustratoren uit Zwolle en omgeving. Onder hen zijn striptekenaars, cartoonisten, redactionele illustratoren en illustratoren van kinderboeken. Al 20 jaar komen de ZIN leden maandelijks samen om elkaar te inspireren op vakmatig gebied. Regelmatig exposeren leden samen, of geven workshops en lezingen. Ook zijn leden te vinden bij culturele evenementen en activiteiten in de stad. Waar mogelijk stuit ZIN aan met een eigen illustratieve inbreng.

Museum

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button