Nieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & OpinieVoorpagina

Zwols GroenLinks raadslid stelt vragen over nepprofielen

Zwolle – Uit een onderzoek van NHL Stenden Hogeschool en Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat 1 op de 6 gemeenten haar burgers op sociale media in de gaten houdt met nepprofielen. GroenLinks raadslid Lennart Hartman heeft vragen aan het college gesteld om te onderzoeken of dat ook in Zwolle gebeurt.

“Het gaat mij erom om inzicht te krijgen of het in Zwolle gebeurt. Dat is een manier van burgers volgen die niet mag. Als het niet hoort, vind ik het heftig dat het in 1 op de 6 gemeentes gebeurt,” vertelt het raadslid. “Ik verwacht het niet, maar dat weet ik niet.”

In het onderzoek, wat in opdracht van onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap was uitgevoerd, staat niet aangegeven om welke gemeenten het gaat. Wanneer het blijkt dat Zwolle tussen de gemeenten hoort, wil Hartman nieuwe stappen ondernemen. “Ik hoop in dat geval te agenderen voor een debat. Ik verwacht dat het bij het publiek gevoelig ligt. Ambtenaren zijn zich niet bewust dat dat niet mag. Ik hoop dan dat het bestuur maatregelen neemt.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button