Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwols Cruyff Court toernooi dit jaar op meerdere streetcourts in de stad

Zwolle – De kop is eraf. Woensdagmiddag werd aan de Bankastraat in de Indische buurt in Zwolle de eerste voorronde gespeeld van het landelijke Cruyff Court toernooi. En dat is nieuw want afgelopen jaren werd alleen gestraatvoetbalt in Holtenbroek en Aa-landen.   Maar vanaf dit jaar op streetcourts in de hele stad. Door deze spreiding wil SportService Zwolle, organisator van dit toernooi,  zoveel mogelijk kinderen bereiken. Tijdens het jaarlijkse evenement kunnen Zwolse kinderen uit de groepen 7 en 8 tegen elkaar strijden in verschillende teams.

Interview met Joel Visscher, Projectleider Cruyff Court toernooi SportService Zwolle

Voorgaande jaren werden de voorrondes van het landelijke Cruyff Court toernooi enkel gespeeld in Holtenbroek. “Dit jaar wordt het Cruyff Court in ieder stadsdeel nagebootst omdat we zoveel mogelijk kinderen willen bereiken om hun talent te laten ontdekken,” vertelt Joel Visscher, projectleider Cruyff Court toernooi SportService Zwolle. “Er is maar één ‘echt’ Cruyff Court in Zwolle. Namelijk in Holtenbroek. Bij het organiseren van de voorrondes hebben we in onze stad gezocht naar geschikte straatvoetbal veldjes waar we deze beleving zo passend mogelijk maken.” Aldus Visscher.

Op een Cruyff Court draait het veel meer om de technische vaardigheden van een voetballer. Denk maar aan onze internationals Memphis Depay of Georginio Wijnaldum. Beide jongens die klein zijn begonnen met straatvoetbal, nu groot zijn geworden met deze techniek op het veld Joel Visscher, Projectleider Cruyff Court toernooi SportService Zwolle

Groot bereik door deelname in alle stadsdelen

Om zoveel mogelijk kinderen, met de leeftijd van groep 7/8 te bereiken, organiseert SportService Zwolle de voorrondes in vier stadsdelen: Aa-landen/Holtenbroek, Zwolle Centrum – Berkum, Stadshagen/Westenholte en Zwolle-Zuid. “Door de voorrondes in de verschillende stadsdelen te spelen, willen we de deelname laagdrempeliger maken voor de Zwolse kinderen. Maar we willen ze ook bekend maken met een andere manier van voetbal. Op een Cruyff Court draait het veel meer om de technische vaardigheden van een voetballer. Denk maar aan onze internationals Memphis Depay of Georginio Wijnaldum. Beide jongens die klein zijn begonnen met straatvoetbal, nu groot zijn geworden met deze techniek op het veld”, vertelt Visscher.

Locaties

5 februari: Zwolle Centrum – Berkum: Streetcourt, Bankastraat
12 februari: Aa-landen/Holtenbroek: Cruyff Court, Palestrinalaan
12 februari: Zwolle Zuid: Kids Court, SVI IJsselcentraleweg
26 februari: Stadshagen/Westenholte: Streetcourt bij TC91, Buidelmos

Finale

Na het spelen van de voorrondes komt er in de jongens én meisjes categorie een winnaar. Deze winnaars gaan met elkaar tijdens de Zwolse finales strijden voor een plek in de landelijke finales. De Zwolse finales van de voorrondes worden gespeeld op 4 maart.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button