Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Video – Zwols bloemenlint gaat bijen en vlinders helpen

Zwolle – Zaterdagmiddag was de start van de aanleg van het Zwolse Bloemenlint. Diverse initiatieven en organisaties uit Zwolle legden voor het derde achtereenvolgende jaar een bloemenlint aan door de hele stad. De officiële start was bij boerderij Pelleboer StadsZicht in Stadshagen. Kinderen van de zorgboerderij hielpen mee met het inzaaien van de zaadjes. De boer had al een strookje zand los gemaakt om als perfect bloembed te dienen. En het beetje motregen was de perfecte omstandigheid voor het zaaimoment van het bloemenlint.

 

Bloemenlint

Een bloemenlint is een aaneengeschakelde ketting van tuinen, perken, boomspiegels en braakliggende stukken grond met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Zwolle extra voedsel te vinden voor bijen en alle kleurrijke bloemen geven de stad ook een vrolijke uitstraling.

Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten.

Ook al zijn veel mensen bang voor bijen, het zijn eigenlijk hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. De oorzaak hiervan is onder andere een tekort aan wilde planten met bloemen waar bijen nectar en stuifmeel kunnen verzamelen. In de landbouw zien we monoculturen en in de steden worden tuinen betegeld. Om de bijen in Zwolle een handje te helpen, organiseren tientallen initiatieven en organisaties op 22 april de aanleg van een gezamenlijk bloemenlint door de stad.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Geef een reactie

Back to top button