EconomieNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

Zwols bedrijf ontwikkelt binnen 24 uur een prepaid stopcontact

Zwolle – Het Zwolse online activatiebureau Triggerfish heeft in Amsterdam de hackathon van Bunq gewonnen. Ze kregen slechts een dag de tijd om hun idee om te zetten in resultaat. Na 24 uur non-stop coderen werd de koppeling tussen hard- en software uitgeroepen als overduidelijke winnaar. Met hun idee is het mogelijk om middels Bunq een stopcontact beschikbaar te stellen tegen betaling.

De Hackathon 2.0

Het was de tweede editie van deze Hackathon. Op het hoofdkantoor van de bank werd door developers Kevin Meijer, Jonathan Bregman en Jordy Groote gecodeerd zonder een gezonde hoeveelheid slaap. Stapels pizza’s, liters energiedrank en Triggerfish-magie werden ingezet om tot een uniek eindresultaat te komen. Waarbij designer Nick Kwast op afstand ook wat nachtelijke vlieguren maakte. Triggerfish wist de grenzen van de Bunq API te doorbreken. Als enige van de negentien teams wisten ze soft- en hardware aan elkaar te koppelen. Iets wat nog nooit eerder werd gedaan met de Bunq API. Niet voor niets werd het team dan ook vol lof toegesproken door de jury.

Innovatief en duurzaam

Het winnende idee is geniaal in al zijn eenvoud: een slim stopcontact dat je activeert met een app. Handig om bijvoorbeeld je telefoon op te laden op een publieke plek. De gebruiker betaalt voor het verbruik en gaat direct bewuster om met energie. Duurzaam en innovatief te gelijk dus. Via een Bunq-koppeling zet je geld op de app. Hierna voer je de code in van het stopcontact dat je wilt gebruiken. Waarna direct de energie je kant op stroomt. Tot je budget op is of je weer volledig ready to go bent.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button