Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaren handelen opnieuw het meest op Marktplaats

Amsterdam, Zwolle – Gemeente Zwolle is opnieuw de handelshoofdstad van Overijssel. Dat concludeert Marktplaats op basis van onderzoek* naar handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. Was het vorig jaar nog 29%, dit jaar handelde 40% van de inwoners uit Zwolle de afgelopen negen maanden via Marktplaats. Daarmee zijn zij op het platform de actiefste handelaren van de provincie en mogen zij een jaar lang de titel handelshoofdstad 2016 van Overijssel dragen.

Gemiddeld kopen Overijsselaars tweedehands of nieuwe producten op 76 kilometer afstand. Postzegels, ansichtkaarten en aandelen en waardepapieren maken de meeste kilometers naar Overijssel. Overijsselaars rijden zelf maar liefst gemiddeld 77 kilometer voor hun ‘droomauto’. Voor een Lamborghini leggen de Overijsselaars de meeste kilometers af, namelijk 139 kilometer, gevolgd door een Austin (137 km) en een Hummer (124 km). Een Daewoo zoeken zij liever dichter bij huis, binnen 43 kilometer.

Handelshoofdstad Overijssel

De afgelopen negen maanden handelde 40% van de inwoners uit Zwolle via Marktplaats. Met deze titel verslaat Zwolle de gemeenten Borne (36%) en Hengelo (35%). Al tien opeenvolgende jaren brengt Marktplaats de handelsactiviteit in kaart en roept daarbij de handelshoofdsteden uit. Gemeente Groningen is uitgeroepen tot handelshoofdstad van Nederland, landelijk gezien handelt daar het grootste deel van de inwoners via Marktplaats (41%).

Sanitair en postzegels

Uit het onderzoek blijkt verder dat sommige diensten en producten in bepaalde provincies opvallend veel worden aangeboden. Voor de handelshoofdstad van Overijssel zijn producten uit de volgende categorieën het meest populair:

  • Sanitair
  • (Duitse) postzegels
  • Schoenen

Over Marktplaats

Marktplaats ontvangt maandelijks 7,3 miljoen unieke bezoekers en daarmee is het de grootste online handelsplaats van Nederland. Per dag worden circa 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst, waarbij particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Kijk voor meer informatie op www.marktplaats.nl.

*Voor het bepalen van de handelshoofdsteden, kijkt Marktplaats per gemeente naar het aantal actieve Marktplaatsaccounts, gemeten over een periode van negen maanden, in verhouding tot het aantal inwoners. Voor het bepalen van het aantal kilometers kijkt Marktplaats naar de gemiddelde afstand tussen bieder en koper.

Gerelateerde artikelen

Back to top button