KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zwollenaren gezocht voor échte Zwolse videoclip!

Zwolle – Heb jij altijd al mee willen spelen in een videoclip? Voor een uniek project voor en door bewoners van de binnenstad wordt gezocht naar mensen die in een échte Zwolse videoclip willen meespelen! Ervaring is niet nodig, er worden namelijk allerlei verschillende rollen, figuranten en mensen als achtergrondpubliek gezocht! Hoe meer, hoe beter. Dus pak je kans om jezelf te laten vereeuwigen op beeld met de stad Zwolle!

Ode aan de stad

‘We blijven van je genieten door rond te lopen en steeds nieuwe dingen van je te ontdekken.’ Zomaar een zin uit een liefdesbrief die door de initiatiefnemers is geschreven over hun liefde en trots voor de Zwolse binnenstad. Zij willen deze liefde graag met anderen delen en samen verder bouwen aan een nóg mooiere binnenstad waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Samen met zoveel mogelijk andere Zwollenaren gaan zij daarom op zaterdag 3 september een videoclip opnemen van een lied óver de liefde voor de stad.

Ontstaan

Eén van de initiatiefnemers, Micky van Berne vertelt: “Voor een project van het Buurtcultuurfonds maakten we een wandeling door de binnenstad. We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden.”

“We spraken vol lof over alles wat we er zo fijn aan vinden.”Micky van Berne, initiatiefnemer Zwolse videoclip

 

“Daar is de liefdesbrief uit ontstaan als ode aan de binnenstad! En vanuit het brengen van die ode hebben we met drie binnenstadbewoners het plan opgevat om een project te laten ontstaan: ‘Stad, ik ben thuis!’”.

Van brief naar lied en videoclip

Bij het project is kunstenares Leonie van der Sterren betrokken. Samen met een compagnon heeft zij de liefdesbrief verwerkt tot een lied én deze opgenomen. Het nummer heeft als titel, heel toepasselijk, ‘Stad, ik ben thuis!’

Het nummer gaat over de liefde. In eerste instantie denk je dat het gaat over de liefde voor een persoon. Maar gaandeweg het lied blijkt dan toch (ook) over de liefde voor de stad te gaan. Dit idee uit het lied willen we ook in de videoclip gaan gebruiken. We gaan dan ook allerlei typisch Zwolse plekken langs tijdens de opnames. Om het lied en de clip helemaal Zwols te maken, is het hartstikke belangrijk dat bewoners van de stad van Zwolle daarin betrokken worden en te zien zijn!

Meedoen!?

Dus heb jij altijd al mee willen spelen in een videoclip? En wil je je laten vereeuwigen op beeld in hartje Zwolle? Grijp je kans!

De producent van de clip legt het figureren als volgt uit: “Je moet het vooral leuk vinden om op beeld te komen in de videoclip! Er zijn een aantal rollen die we zoeken voor specifieke scenes. Bijvoorbeeld een ober, een meisje van +/- 7 jaar, een ouder koppel, een moeder met kinderen, twee vriendinnen van +/- 25 jaar en een persoon met een rolkoffer en eentje met een hond.

Naast die rollen zoeken we ook mensen die als achtergrondfigurant mee willen werken. Dan hoef je niet iets specifieks qua tekst mee te zingen in de clip, maar kom je wel in beeld! Afhankelijk van de rol vragen we waarschijnlijk één uur van je tijd op de dag. Ergens tussen 11.00 en 23.00. Dit hoor je natuurlijk van tevoren. Je krijgt daarnaast een quitclaimformulier om in te vullen zodat we de beelden mogen gebruiken.”

De draaidag staat gepland op zaterdag 3 september. Dus zet deze vast in je agenda!
Word jij hier net zo enthousiast van als de initiatiefnemers?
En wil je meedoen, of er meer van weten?
Geef je op, uiterlijk donderdag 1 september, via: stadikbenthuis@gmail.com

Facebook: Stadikbenthuis
Instagram: Stadikbenthuis

Gerelateerde artikelen

Back to top button