Nieuws uit ZwolleVoetbalVoorpagina

Video – Rick Dekker over de wedstrijd tegen FC Groningen

Matig PEC Zwolle stelt teleur in Groningen

Zwolle – Na een matige eerste helft is het herstel van PEC Zwolle in de tweede helft op bezoek bij FC Groningen uitstekend te noemen. Helaas wordt het betere spel niet omgezet in doelpunten. Zo winnen de Groningers het duel met 2-0 dankzij een eigen doelpunt van Ryan Thomas en Ajdin Hrustic. ,,Het is duidelijk dat we in een neerwaartse spiraal zitten”, baalt aanvoerder Bram van Polen.

PEC Zwolle moest het in Groningen doen zonder de geschorste Kingsley Ehizibue. De Zwollenaren begonnen nog wel aardig aan het duel. Queensy Menig dwong Groningen-keeper Sergio Padt tot een redding. Daarna was het de thuisploeg dat de beste kansen kreeg. Mimoun Mahi en Tom van de Looi wisten met hun pogingen het net niet te vinden. Halverwege de eerste helft kwamen de Groningers alsnog op voorsprong. Een aanval over de Zwolse linkerkant leverde een gevaarlijke voorzet op van Groningen-rechtsback Deyovaisio Zeefuik, die een panklare voorzet afleverde.

Helaas voor Zwolle gleed Ryan Thomas de bal achter doelman Diederik Boer in het lege doel. Ook in de fase daarna tot de rust bleef de thuisploeg aandringen. De mooiste kans was voor Mahi. Hij kreeg de bal van Tom van Weert en stond oog in oog met Boer. Met een schitterende lob verschalkte hij de Zwolse goalie, maar de bal kwam via de lat voor de doellijn terug in het veld. Zo bleef de schade beperkt tot 1-0.

In de tweede helft bracht trainer John van ’t Schip met de 16-jarige Sepp van den Berg en Terell Ondaan twee verse krachten in. Dat leverde al snel een kans op voor Ondaan, die Padt tot een redding dwong. De kopbal van Menig in de rebound ging maar net naast het doel. Ook Mustafa Saymak (na schitterend terugleggen van Thomas) dwong Padt tot een redding, terwijl Ondaan de bal maar net over het Groninger doel schoot. De grootste mogelijkheid was echter voor Thomas, na zo’n 73 minuten spelen.

Na een lange bal van Boer stond Thomas oog in oog met Padt. Zijn inzet ging via de lat echter over het doel. Aan de andere kant kon Tom van Weert vrij inkoppen uit een vrije trap, maar hij kopte de bal maar net naast het Zwolse doel. Zwolle bleef in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. Die viel echter niet, waardoor Ajdin Hrustic in de slotminuut voor 2-0 kon zorgen. Zwolle bleef daardoor met lege handen achter. ,,Het is mooi om je debuut te maken, maar we hebben toch verloren”, vertelde debutant Van den Berg. ,,Ik had wel even spanning toen ik hoorde dat ik er in zou komen, maar op het veld ga je gewoon voetballen.”

Volgende week zondag komt Feyenoord op bezoek in Zwolle. Het duel in het MAC3PARK stadion begint om 16.45 uur.

FC Groningen – PEC Zwolle 2-0 (1-0)

Toeschouwers: 17.896
Scheidsrechter: Lindhout
Gele kaarten: Warmerdam (FC Groningen), Bakker, Van Polen, Van den Berg (PEC Zwolle)

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Warmerdam, Doan, Van de Looi, Mahi, Bacuna, Hrustic (90+5. Antuna), Van Weert (77. Reis)

PEC Zwolle: Boer, Ligeon (88. Parzyszek), Dekker, Sandler, Van Polen, Bakker (46. Van den Berg), Thomas, Namli, Saymak, Mokhtar (46. Ondaan), Menig