Nieuws uit ZwolleSport

Zwollenaar Niels Meijer maakt grootste sprong in Heerenveen

Zwolle – De Recordwedstrijd in Thialf had voor de jeugd van De Stokvisdennen terecht die naam. Alle vijf de schaatsers reden een nieuw persoonlijk record. De grootste hap, ook ten opzichte van de afstand, ging eraf bij B1-junior en lange afstandspecialist Niels Meijer. Hij was met 4:16,95 op de drie kilometer bijna elf seconden sneller dan zijn pr van afgelopen juli, eveneens in Thialf.

De Zwollenaar komt daarmee ook dicht bij het clubrecord van 4:15 en maakt een sprong in de Nederlandse ranglijst, naar twaalfde B1. Ook op de 500 m voor hem een pr, hierop noteerde hij 41,33. Leeftijdgenoot Joep Wennemars, meer de man van de korte en middellange afstanden, dook voor het eerst onder de twee minuten op de 1500 meter en ook meteen ruim. Met 1:58,44 verbeterde hij zich vier seconden, waardoor hij nu twaalfde staat op de gecombineerde ranglijst 500-1500 meter van de B-junioren.

C2-junior Loek van Vilsteren staat nu ook in de top twintig, op plaats achttien. Hij reed op zowel de 500 als de 1500 een pr en was op de schaatsmijl ook vier seconden sneller dan eerder, met 2:07,24. B-pupil Luuk van de Pol ging met 49,22 voor het eerst onder de 50 seconden op de 500 en staat daarmee nu elfde van Nederland. Oudere broer en B1-junior Daan van de Pol reed een honderdste van zijn beste tijd op de 500 meter af en kwam uit op 42,34.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button