Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwollenaar Hiddink van Cycloon wordt wereldkampioen fietskoerieren

Zwolle – Afgelopen weekend werd in Parijs het wereldkampioenschap fietskoerieren 2016 gehouden. Ruben Hiddink van Cycloon Fietskoeriers uit Zwolle veroverde de titel op het onderdeel cargo. In 2015 wist Hiddink al de Europese titel in de wacht te slepen op hetzelfde onderdeel.
Ruim 600 koeriers van over de hele wereld verzamelden zich in Parijs om te strijden om de titel van beste fietskoerier ter wereld. Het evenement bestaat uit twee races: een hoofdrace en een cargo race waarvoor de deelnemers zich eerst moeten kwalificeren. Bij de cargo race, waar Hiddink de wereldtitel veroverde, moeten grote vrachten over een afgezet parcours met de fiets vervoerd worden.

De race wordt gereden op een afgesloten parcours op een oude landingsbaan bestaande uit eenrichtingswegen. Na de start krijgen de koeriers een lijst met opdrachten die binnen vier uur uitgevoerd moeten worden. De koerier die de opdrachten het slimst en snelst uitvoert krijgt de meeste punten en wordt uitgeroepen tot winnaar van de race.

De kersverse wereldkampioen is ontzettend blij met zijn nieuwste titel: “Eerst Europees kampioen en nu ook wereldkampioen, echt geweldig! Het parcours lag me erg goed. Ondanks de hitte kon ik hard door blijven trappen op de lange stukken en liep ik al snel uit op mijn tegenstanders. Op het eind werd het toch nog even spannend omdat mijn voorband leeg liep. Met een stikstofpatroon heb ik snel mijn band op kunnen pompen en de race af kunnen maken. Mijn ervaring als koerier heeft mij hier echt geholpen. Door snel te handelen heb toch nog kunnen winnen.”

Er deden dit jaar zeven koeriers van Cycloon Fietskoeriers mee aan het WK, vijf hiervan wisten zich te kwalificeren voor de finale en streden om de titel. Flip Konings, ook werkzaam bij Cycloon Fietskoeriers werd derde op het onderdeel cargo. Twee weken geleden kwam Cycloon ook al in het nieuws, Marcel Kleizen wist toen in Kopenhagen de Europese titel in de wacht te slepen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button