KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Inspreekmoment Perspectiefnota en debatten van de gemeenteraad op 26 juni

Zwolle – Op 26 juni is het inspreekmoment voor de Perspectiefnota en zijn er twee debatten van de gemeenteraad.

Inspreekmoment Perspectiefnota

Op vrijdag 30 juni bespreekt de gemeenteraad op hoofdlijnen de plannen voor Zwolle voor de komende vier jaar. Deze hoofdlijnen staan beschreven in de Perspectiefnota. De gemeenteraad hoort graag van iedereen wat Zwolle nodig heeft voor de komende jaren. Dit kan de raadsleden helpen om de juiste richting voor de plannen te bepalen. Mocht je de raad wat willen meegeven dan kun je inspreken op maandag 26 juni om 19.30 uur in de Raadzaal, voorafgaand aan het debat over de Voorjaarsstukken. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 26 juni tot 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl.

Agenda 26 juni

Op maandag 26 juni debatteert de gemeenteraad vanaf 19.30 uur in de Raadzaal over de jaarstukken 2022, de beleidsrapportage (Berap) 2023-1 en de Meerjaren Prognose Vastgoed (MPV) 2023. Met de jaarstukken legt het college van burgemeester en wethouders verantwoording af aan de gemeenteraad over de uitvoering van de begroting van 2022. De jaarrekening laat een positief resultaat zien van € 15,4 miljoen. In de Berap worden de beleidsmatige en financiële afwijkingen ten opzichte van de begroting 2023 weergegeven. Er is per saldo een nadelig resultaat van € 5,04 miljoen. In de Meerjaren Vastgoed Prognose (MPV) wordt verantwoording afgelegd over het gevoerde grondbeleid en de financiële gevolgen hiervan. In de MPV 2023 is een positief financieel jaarresultaat te zien van € 20,6 miljoen.

Bekijk de uitgebreide agenda met stukken en de link naar de live-uitzending voor het raadsdebat over de jaarstukken.

Themadebat Onderwijs en (jeugd)zorg

In de TAK-zaal is tegelijkertijd een themadebat Onderwijs en jeugd(zorg). Tijdens dit themadebat worden verschillende informatieve nota’s binnen dit thema geagendeerd. Voor dit themadebat staat in de eerste plaats de nota ‘Voortgang transformatie jeugdzorg Zwolle’ geagendeerd. Eind 2022 heeft de gemeenteraad via een tweetal moties gevraagd om versterking van de transformatie jeugdhulp, met een routekaart en kwantitatieve doelstellingen.

Het college heeft onderzoeksbureau AEF gevraagd hierover een advies uit te brengen. Daarnaast heeft de Rekenkamercommissie onderzoek gedaan naar de transformatie jeugdhulp en de rol van het Sociaal wijkteam daarbij. In de informatienota wordt de raad geïnformeerd over de stand van zaken rondom de transformatie jeugdhulp in Zwolle en reageert het college op het rapport ‘Sleutel voor Jeugdhulp’ van de Rkc en op het rapport ‘Onderzoek voorgang transformatie jeugdhulp in Zwolle’ van onderzoeksbureau AEF.

Andere geagendeerde nota’s hebben betrekking op het regionaal verslag leerplicht en RMC 2021-2022, de voorgestelde wijze van afdoening van de motie ‘Simpel verantwoorden’ en de jaarverantwoording Wet kinderopvang 2022.

Bekijk de uitgebreide agenda met stukken en de link naar de live-uitzending voor het themadebat Onderwijs & Jeugd(zorg).

Contact gemeenteraad

Heeft u een vraag voor of over de gemeenteraad? Of wilt u de raad wat meegeven? De raad en de griffie zijn bereikbaar via telefoon (038 498 2181) en via raadsgriffie@zwolle.nl. Bekijk voor meer informatie ook de pagina Praat met de Raad. Alle contactgegevens van de raadsleden zijn te vinden op de contactpagina.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button