Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaar doet vier generaties oude stoelen terug naar Brabantse woonwagenbewoner

Zwolle – Zwollenaar Roy van Veen bewaarde jarenlang 4 stoelen van woonwagenbewoner Cor. Om precies te zijn 22 jaar. Ooit kocht Roy de stoelen van Cor voor en bedrag van 400 gulden. Afgelopen weekend  gingen de stoelen weer terug naar Cor. Een emotioneel moment.

Roy kocht in 1998 de stoelen van Cor, die op dat moment geld nodig had. De nood was bij Cor destijds zo groot dat hij vier bijzondere stoelen moest verkopen. Het ging om erfstukken die diverse generaties in zijn familie hadden geleefd. Maar het was wel een bijzondere verkoop. Want Cor kreeg van Roy de garantie dat hij ze op iedere gewenst moment weer kon ophalen. “We spraken af dat ik er zuinig op zou zijn zodat hij ze kon ophalen als het uitkwam.”, aldus Roy.

De stoelen worden ingeladen voor de transport naar Brabant. Foto © Roy van Veen

Ook voor Roy hebben de stoelen inmiddels een verhaal: “Bij mij maakten ze mijn huwelijk en de geboorte van mijn dochter mee. Er zat een minister in, diverse kamerleden en een beroemde Amerikaan.  Mooie herinneringen. ”

Pijn in het hart heeft Roy niet nu de stoelen weer naar Cor gaan. “We verloren contact. Jaren gingen voorbij. Ik liet ze restaureren en schoonmaken, want beloofd is beloofd: ik was er zuinig op. Toen kwam er een belletje met de vraag of ik die Roy was en of ik ze nog had. Op mijn “ja” hoorde ik hem snikken. Vandaag komt ie ze halen. Zo tof!”

Het woord bij de daad gevoegd, zo gingen de 4 generaties oude stoelen, zondagavond op transport naar het verre Brabant waar Cor nu woont. “Terug naar de toekomst”.

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button